Berezovski, ki trenutno živi v Veliki Britaniji, kamor je pobegnil prav zaradi Putinove vojne proti ruskim oligarhom, je v intervjuju za Sky News povedal, da Putin morda ni izdal neposrednega ukaza za umor Aleksandra Litvinenka, prav gotovo pa je za zaroto vedel, saj Litvinenkovi morilci brez njegove vednosti ne bi mogli priti do radioaktivnega polonija, ki so ga podtaknili žrtvi.

Umor izpeljal drug prijatelj Berezovskega?

Berezovski je še dodal, da je umor najverjetneje izpeljal še eden izmed njegovih prijateljev, prav tako bivši vohun KGB, Andrej Lugovoj. „Razum mi govori, da je več kot 90-odstotna možnost, da je morilec Lugovoj, vendar tega dejstva na čustveni ravni nisem sposoben sprejeti,“ je povedal oligarh v izgnanstvu.

Rusija zanika obtožbe

Kremelj je že večkrat ostro zanikal vsakršno vpletenost v Litvinenkov umor, podobno pa trdi tudi Lugovoj, ki je medijem zatrdil, da je v preiskavo umora vpleten samo kot priča in ne kot osumljenec.

Berezovski ni le nedolžna žrtev, kot se rad predstavlja

Boris Berezovski, ki mu je Velika Britanija podelila politični azil, sam sebe predstavlja kot borca proti avtoritativnemu režimu ruskega predsednika Vladimirja Putina, vendar njegova sumljiva preteklost iz dni, ko je v Rusiji cvetel t.i. gangsterski kapitalizem, v katerem si je Berezovski tudi nagrabil svoje bogastvo, postavlja njegove trditve v drugačno luč. V Rusiji ga iščejo zaradi obtožb o korupciji, goljufijah in finančnih malverzacijah.