Župan je povedal, da se je za tak korak odločil zaradi preprostega pravnega dejstva: "Ni bilo vloge - zahtevka za zaporo cest. In če ni prošnje, ne more biti soglasja." Na vprašanje, zakaj enostavno ne prekine pogodbe, ker naj bi je Gratel že velikokrat ne spoštoval, je župan odgovoril, da je v pogodbi določilo, po katerem bi moralo mesto pred odobritvijo novih poslov pregledati, kako je bilo opravljeno delo v Šiški. "Mesto ima po pogodbi pravico do ugovora, če ugotovi, da je kaj narobe, torej Gratel ne bi mogel nadaljevati del, če bi mesto menilo, da ni ravnal po pogodbi - ampak mesto ni ugovarjalo," pravi Janković.

"Nimam nobenega interesa začenjati kakršne koli postopke, čeprav je res, da mora biti ravnanje slehernega, še posebno na takšnem položaju, v skladu z zakoni in pravili," je bil županov odgovor na vprašanje, ali bo kazensko ovadil nekdanjo županjo. Povedal je, da jo je poklical in povabil na pogovor: "Odzvala se je in v prihodnjih dneh se bova sestala, da s svoje strani pojasni ravnanje. Jaz takšnega dokumenta vsekakor ne bi podpisal."

Ker bo moral Gratel zdaj za vsako cesto vložiti prošnjo za zaporo, prekopavanje... pristojni mestni službi, to dejansko pomeni, da so dela kljub vsemu zaustavljena, saj Gratel ne more delati, dokler ne bo dobil vseh dovoljenj: "Močno upam, da se bomo lahko dogovorili po poslovni poti. Ponovno bomo skrbno pregledali vsa izvedena dela, že zdaj pa smo poostrili nadzor, da bi zagotovili kakovost opravljenega posla. Nekaj namreč moram poudariti: gre za dober projekt, mora pa biti seveda uresničen v skladu z dogovorom, in to tako glede kakovosti kot količine."