Med 26. februarjem in 4. marcem so za posledicami prometnih nesreč, ki so se zgodile na slovenskih cestah, umrli štirje ljudje.

Ponedeljek, 26. februarja - Okoli 21. ure se je na hitri cesti Ljubljana-Novo mesto pri kraju Benečija pri Trebnjem zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 20-letni voznik osebnega avtomobila iz Trebnjega. Zapeljal je na levo smerno vozišče in čelno trčil v tovornjak, s katerim je nasproti pravilno pripeljal 52-letni voznik iz Hrvaške. Voznik osebnega avta je umrl na kraju nesreče.

Torek, 27. februarja - Na avtocesti Maribor-Celje v bližini Tepanja je ob 22.10 39-letni voznik osebnega avta iz okolice Krškega, ki je vozil od Slovenskih Konjic proti Tepanjem, iz neznanega vzroka zapeljal na desno in trčil v odbojno ograjo. Odbilo ga je nazaj na vozni pas, kjer je avto ostal prevrnjen na boku, potem pa je vanj trčil še tovorni avtomobil, ki je pripeljal za njim. Voznik osebnega avtomobila je umrl na kraju nesreče.

Četrtek, 1. marca - Sedemindvajsetletni voznik tovornjaka se je okoli 4. ure zjutraj smrtno ponesrečil na avtocesti Ljubljana-Vrhnika v bližini Loga pri Brezovici. Peljal je iz smeri cestninske postaje Log proti Vrhniki, potem pa je iz neznanega razloga zapeljal s ceste in med prevračanjem padel iz vozila.

Petek, 2. marca - Ob 8.20 je počilo na glavni cesti Rogaška Slatina-Celje, v nesreči pa sta bila udeležena 41-letna voznica osebnega avta iz Ljubljane in 51-letni voznik tovornjaka iz okolice Slovenske Bistrice. Voznica je zunaj Tekačevega na mokri cesti v ostrem pre-glednem desnem ovinku zapeljala na nasprotni vozni pas in trčila v tovornjak. Zaradi hudih poškodb je umrla na kraju nesreče.