Da je bilo tako, je poskrbel Benjamin Raich, ki je tretjič zapored dobil kranjskogorski veleslalom, tokrat v izjemno težkih spomladanskih razmerah.

Raich je v Kranjski Gori dosegel 27. zmago v svetovnem pokalu in tako prehitel avstrijsko legendo Franza Klammerja. "Tekma je bila izjemno težka. Potrebno je bilo najti pravi položaj na progi, ki ni smel biti ne preveč direkten ne preveč okrogel. To mi je uspelo odlično, pa še nobene velike napake nisem storil. V Kranjski Gori se resnično počutim izvrstno in lepo je tekmovati na terenu, kjer ti je vse pisano na kožo," se je veselil Benjamin Raich, ki je z drugo zaporedno veleslalomsko zmago v svetovnem pokalu prevzel vodstvo, potem ko ima pred velikim finalom pred Norvežanom Akslom Lundom Svindalom tri točke prednosti.

Francois Bourque je v Kranjski Gori dobil zadovoljstvo po spodletelem nastopu na svetovnem prvenstvu v Areju, kjer je imel odlično izhodišče za kolajno, a je na drugi progi odstopil. Kanadčan je dobil boj stotink ter zaostal le za Raichom, na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa se je uvrstil Italijan Massimiliano Blardone, še en veliki osmoljenec SP v Areju.

Slovenska smučarska trojka Aleš Gorza (20. mesto), Mitja Valenčič (26.) in Bernard Vajdič (28.) so s tremi uvrstitvami med najboljših 30 dosegli soliden ekipni uspeh. Manjkala je vidnejša uvrstitev, saj z dvomestnimi uvrstitvami s prvo številko 2 niso zadovoljni niti sami niti javnost. A je bil Aleš Gorza po koncu vendarle nasmejan, saj se je uvrstil na finale svetovnega pokala, ki bo prihodnji teden v Lenzerheideju. Črnjan je v veleslalomskem seštevku 21.

"To je bil ta čas moj maksimum. Na vrhu strmine mi je obakrat zmanjkalo moči, a sem vseeno zelo zadovoljen, da sem se uvrstil na finale. To je bil letos moj glavni cilj v Kranjski Gori. Prihodnje leto se bom na finale uvrstil že pred domačo tekmo in vas razveselil z vrhunskim rezultatom," je obljubil Aleš Gorza.

Mitja Valenčič si je na domačem terenu močno želel, da bi potrdil deveto veleslalomsko mesto s SP in je bil zato precej razočaran. Pravi mali podvig je z uvrstitvijo med 30 uspel Bernardu Vajdiču, ki je imel v zgornjem delu proge zaradi velike napake najslabši rezultat med vsemi, a se je vendarle prebil na drugo progo. Česar pa ni izkoristil, tako da je bil na koncu šele 28.