Pisno zahvalo mu je včeraj predal tudi komandir koprske policijske postaje Igor Majcen, saj je šlo po njegovih besedah za pravo civilno aretacijo. Prijeli so 29-letnega specialnega povratnika, odvisnika od prepovedanih drog iz Portoroža, ki začasno živi v Kopru. V hišni preiskavi so pri njem našli različne tehnične predmete, namenjene preprodaji, ki so jih zadovoljni lastniki lahko včeraj odnesli domov.

Prijeti ropar je v tej noči storil kar osem kaznivih dejanj velike tatvine, osumljen pa je še treh vlomov in tatvin. "Samo spletna kamera je vredna 800 evrov," je povedal njen lastnik, ki ima najete poslovne prostore v stavbi. Predsednik KS Semedela Albert Primožič je povedal, da so v mesecu in pol že drugič vlomili v njihovo stavbo: "Gre za pravi vandalizem, saj so z brco poškodovali celo vhodna vrata. Poslej bomo uredili elektronsko varovanje stavbe," je zatrdil. To pa je le eden od primerov, ki so jih koprski policisti obravnavali v prvih dveh mesecih tega leta. "Ker beležimo porast nekaterih kaznivih dejanj, smo pripravili načrt pokrivanja terena in povečali število policistov," je dejal Majcen.

"S področja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem smo zabeležili tri primere, pri enem smo našli večje število vojaškega streliva, pri drugem pa tri plinske pištole," je povedal kriminalist Aleš Stupar. Beležijo tudi porast vlomov v poslovne prostore, v osmih primerih so zasegli prepovedane droge, večkrat pa so posredovali pri kršenju javnega reda in miru. Izstopa dogodek konec decembra v diskoteki v Zelenem parku, kjer je storilec z enim udarcem zlomil drugemu ličnico. V isti diskoteki so obravnavali še druge pretepe, ugotovili pa so tudi, da tamkajšnji varnostniki nimajo licence in delajo na črno.