.

Ljubljančan je na Madžarskem nastopil med člani, čeprav je po letih še mladinec. "To je bil moj drugi nastop na svetovnem članskem pokalu A in mislim, da nihče ni pričakoval takega podviga. K uspehu je pripomoglo, da me noben od vrhunskih tekmovalcev ni poznal. Nasprotniki so me podcenjevali le prvi dve borbi, potem pa se je to malo umirilo, saj na takih tekmovanjih nikoli ne podcenjuješ nikogar, ki je prišel tako daleč," je o tekmecih iz dežele ogrske salame pripovedoval 18-letni Ljubljančan, ki je v članski konkurenci že nastopal na lažjih tekmah. Ker izkušenj še nima na pretek, je bila zmaga veliko presenečenje. "Pred tekmovanjem sem upal, da bom zmagal vsaj kakšno borbo, saj je že to veliko za mojo starost. O kolajni sem lahko samo sanjal. Po koncu tekmovanja sem potreboval kar nekaj časa, da sem sploh dojel, kaj se je zgodilo," se je z mislimi vrnil nazaj judoist bežigrajskega kluba in nato izdal, kakšni so bili odzivi: "Takoj po finalni borbi sva se s trenerjem veselila preko telefona, veseli pa so bili tudi vsi ostali - od sreče so imeli kar solzne oči."

Aljažev uspeh pa ni ostal neopažen tudi izven slovenskega tabora: "Kadar nismo na blazini, se s tujimi tekmovalci zelo dobro razumem. Po zmagi jih je veliko prišlo in mi stisnilo roko. Vesel sem, da mi tudi oni privoščijo uspeh." Odkar mobilni telefoni poganjajo svet, razdalja ni ovira, da se dobre novice ne bi bliskovito širile. "Najprej sem se slišal s trenerjem in predsednikom našega kluba, ki sta bila na ženskem svetovnem pokalu na Dunaju, potem sta prišla na vrsto mama in sekretar kluba, potem pa se je novica sama širila in sporočila so deževala iz vseh koncev Slovenije," je opisal reakcije svojih bližnjih dijak Srednje ekonomske šole in priznal, da je preizkušnja v Budimpešti prinesla tudi več odgovornosti. "Samozavest se mi je nekoliko dvignila, a le toliko, da sedaj vem, da sem zmožen posegati visoko. Mislim pa, da sedaj ne bo nič lažje nastopati, morda bo celo malo težje, saj sem do zdaj na blazino vedno stopil zelo sproščen, sedaj pa bo prisotnega tudi malo pritiska," razmišlja Sedej, ki spremlja večino športov v katerih nastopajo Slovenci.

Jeseni Aljaža, ki v prostem času rad igra nogomet ali košarko, čaka evropsko prvenstvo. "Letos se še malo posvečam mladinski konkurenci, saj bi rad izboljšal lanski uspeh z mladinskega evropskega prvenstva, ko sem osvojil bron. Če pa me bodo poslali tudi na člansko EP, bom dal vse od sebe, da se zavihtim čim višje," je svoje načrte razkril ponosni lastnik kužka, ki sliši na ime Rexi. "Je mešanec med čivavo in lovskim terierjem. Zelo je smešen, saj zgleda kot pomanjšan doberman. Je najboljši 'peso' na svetu!" je še razkril prijetni mladenič, ki ga v klubu včasih kličejo Hemstr (angleško hamster pomeni hrček): "Kako se me je vzdevek prijel, pa raje drugič povem."