Povzemimo najprej nekaj Drnovškovih očitkov.

1. Ne drži Janševa izjava, da se predsednika nista pogovarjala o Mencingerjevi kandidaturi za guvernerja Banke Slovenije (BS). Še več, Janša je Drnovšku rekel, da ni nobene možnosti, da bi Mencinger dobil podporo.

2. V koaliciji si ne želijo neodvisnega guvernerja BS.

3. Drnovšek se je o kadrovskih predlogih pripravljen pogovarjati z vodji poslanskih skupin, vendar ne pristaja na to, da mu bodo sogovorniki povedali, koga naj predlaga.

4. Za vlado so sprejemljivi le njeni privrženci, drugi ne morejo zasedati pomembnih mest v političnih, gospodarskih in medijskih inštitucijah.

5. Položaj v medijih je slabši kot konec 80. let prejšnjega stoletja, samocenzure je danes več kot nekoč.

6. Drnovšek se je dogovoril za obisk Bosne, ko premier še ni imel določenega datuma za obisk te države. Po tistem, ko je bil Drnovškov obisk že potrjen, so se v vladi dogovorili za svoj obisk samo nekaj dni pred Drnovškovim.

7. Kljub Drnovškovi pisni prošnji ga vlada še ni obvestila o svojem stališču do Kosova.

8. Hrvaška in slovenska vlada odlagata reševanje medsebojnih problemov, morali pa bi imeti več iniciative.

Samo nekaj ur po izidu Mladine so na spletnih straneh predsednika vlade odgovorili na Drnovškov intervju. Med drugim so zapisali:

1. Janša je Drnovšku povedal osebno mnenje o nekaterih kandidatih za guvernerja BS in mu svetoval, naj se posvetuje s tistimi, ki odločajo.

2. Absurdna je trditev, da sta bila Mitja Gaspari in Jože Mencinger neodvisna guvernerska kandidata, Boštjan Jazbec pa ne; prva dva sta kandidirala na listah LDS, Jazbec pa ni nikoli kandidiral za nobeno stranko.

3. Drnovšek o Janševem obisku Bosne ni izvedel iz medijev, temveč so se o tem pogovarjali na decembrskem sestanku pristojne delovne skupine, na katerem je bila tudi šefinja Drnovškovega kabineta.

4. Ni res, da Drnovškov urad ni dobil odgovora na prošnjo za stališča vlade do Kosova: Janšev kabinet je decembra zaprosil Drnovškovega za sestanek o tej temi, odgovora še ni.

5. Janša je Drnovška še pred nekaj dnevi obvestil o dejavnostih vlade pri urejanju vprašanj s Hrvaško.

Drnovšek se na sporočilo na spletni strani Janševega kabineta ni odzval, ker se, kot so sporočili iz njegovega urada, "ne namerava odzivati na takšne primitivnosti". V Janševem kabinetu pa očitka o primitivnosti niso komentirali.