Werner Franke je za neko nemško televizijsko postajo izjavil, da je videl dokumente španske preiskovalne policije, ki naj bo dokazali povezanost Ullricha in španskega zdravnika Eufemiana Fuentesa. Ta naj bi od Nemca prejel 46,000 ameriških dolarjev za dobavo prepovedanih substanc, ki naj bi mu pomagali pri tekmovalnih dosežkih.

Nemško sodišče je v zadevi prišlo do sklepa, da bo zavrnilo Frankesovo pritožbo, ki trdi, da so njegove izjave čista pravica svobode govora. Pravice Ullricha so bile po mnenju sodišča kršene, medtem pa španska preiskava še ni dovolj napredovala, da bi lahko izjave strokovnjaka ovrgla ali potrdila.

Ullrich uradno nikoli ni bil obtožen pri »Operaciji Puerto«, čeprav pa je zmagovalec francoske pentlje pod preiskavo zaradi uporabe dopinga v Španiji, Nemčiji in Švici, kjer so bile izdane njegove tekmovalne licence, preden je izbruhnil škandal.

Policisti so prejšnjega maja prečesali kliniko v Madridu, kjer naj bi 56 kolesarjev domnevno dobivalo prepovedane substance za izboljšanje predstav na tekmovanjih. Sicer zaenkrat niso še uradno obtožili nobenega kolesarja, pa tudi zloglasnega zdravnika Fuentesa ne, a med tekmovalci, ki so bili pred začetkom dirke Po Franciji zbrisani s štartne liste, sta bila tudi favorita Ullrich in Ivan Basso.