"O tem pozneje," je zavrnil novinarje. Dobro obveščeni pravijo, da to niti ni čudno, saj naj programa niti še ne bi imel. Do predsedniške funkcije je namreč prišel le nekaj minut pred ponovljeno izredno skupščino kluba, da bi s tem presekal pat pozicijo med silami, ki so si na eni strani za šefa želele Medveda, na drugi strani pa Mitiča.

In ker programa vodstvo Uniona Olimpije morda še niti ni izdelalo, mu ponujamo nekaj iztočnic v slogu "Kaj čaka Union Olimpijo". Če pretekli teden ob izvolitvi nihče od članov novega upravnega odbora v žepu ni držal fige, naj bi tivolski klub lahko zbral sredstev za proračun, težak blizu štiri milijone evrov (Telekom in Mobitel skupaj milijon, HSE 750.000, Pivovarna Union 550.000, Spar 350.000, Petrol in BTC po 300.000...). To naj bi zadostovalo za igralski kader v skupni vrednosti poldrugega milijona in odplačevanje dolga, ki je ob zadnji uradni objavi znašal 2,67 milijona evrov, natančnejšo vsoto pa naj bi razkrila finančna revizija, ki jo je naročila Pivovarna Union kot glavni sponzor.

Igralski kader

Moštvo za naslednjo sezono mora Union Olimpija začeti graditi že spomladi. Bolj ko bo poletje zakorakalo v svoj vroči del, manj bo na tržišču prostih igralcev. Prva seja upravnega odbora mora razjasniti, ali bo Jure Zdovc ostal športni direktor oziroma ali je za to mesto kakšen drug kandidat. Poleg številnih novih igralcev bo Union Olimpija potrebovala tudi bolj izkušenega trenerja.

Ugled v evroligi

Na sedežu Uleba v Barceloni nad Unionom Olimpijo, čeravno je ena od ustanoviteljic evrolige, niso več navdušeni. Finančne težave, dolgovi do igralcev in vse slabši rezultati so pustili posledice. Ko dodamo še organizacijske kikse, kakršen je bil ta, ko so iz Tivolija poslali vodstvu evrolige napačne podatke o obisku gledalcev na domačih tekmah (sam izvršni direktor Jordi Bertomeu je zmajeval z glavo, češ, kako Olimpija izgublja publiko), čeravno so bile tribune kljub slabim rezultatom dokaj polne, je jasno, da bo treba evroligi čimprej poslati signal, da se stvari obračajo na bolje.

Ugled v javnosti

V zadnjih letih je neprestano padal. Zdaj je tako nizek, da gredo mladi obetavni košarkarji nadaljevat kariero raje v druge slovenske klube, kjer z njimi bolje in temeljiteje delajo, pa še bolj redno jih plačujejo. Novi predsednik kluba Jure Jež je sicer cenjen poslovnež, pred mikrofoni in kamerami pa ne premore karizme, prepotrebne za medijsko atraktiven klub.

Odnosi z ostalimi slovenskimi klubi

Včasih je tivolski košarkarski kolektiv z ostalo košarkarsko Slovenijo sodeloval mnogo bolje. Danes je z veliko večino na bojni nogi - zaradi spora okrog igralcev ali finančnih dolgov zaradi odškodnin. Ko se bo sodelovanje spet začelo, bo imela od tega korist vsa slovenska košarka: Union Olimpija bo spet magnet za talente, mali klubi pa bodo na ta način kaj zaslužili.

Prihodnost v evroligi

Že naslednja sezona mora Unionu Olimpiji prinesti uvrstitev med 16 najboljših v Evropi. Hkrati mora njeno vodstvo že zdaj narediti načrt, kako priti do najmanj 5,2 milijona evrov letnega proračuna, kolikor bo leta 2009 od udeležencev elitnega tekmovanja zahtevala evroliga. Hkrati bo Ljubljana takrat potrebovala dvorano za 10.000 ljudi. Signali iz mesta govorijo, da to ne bi smel biti problem.