Tako športniki (predvsem nogometaši in košarkarji) z različnimi marketinškimi akcijami zaslužijo že precej več kot s svojim udejstvovanjem na športnih igriščih.

Športniki imajo tako vse več posnemovalcev, že nekaj let pa je na vrhu seznama tistih, po katerih se zgleduje vedno več mladih, zagotovo angleški nogometni zvezdnik David Beckham. Njegova frizura se je v zadnjih letih spreminjala bolj kot aprilsko vreme, mladih po vsem svetu, ki so hoteli imeti lase postrižene enako kot njihov vzornik, pa je vedno več. Beckham je smernice narekoval tudi pri oblačenju. Večkrat se je preizkusil na modni pisti. Nogometaši, sploh tisti iz bogatejših klubov, in njihovi trenerji, so tudi sicer znani kot ljubitelji prestižnih znamk, zato neurejenih v razvitih državah ne boste srečali. Lep primer so tekme nogometne lige prvakov, ko moštvo na štadion vselej pride v enotnih oblekah, kot da se bodo ravnokar udeležili pomembnega poslovnega sestanka, pa tudi odidejo vedno v oblekah s kravato, kot da ne bi še malo pred tem 90 minut "orali" travnate površine. Kar se ostalih v Evropi bolj izpostavljenih športov tiče, posebnih izstopanj ni. Športniki so večinoma oblečeni v klubska ali reprezentančna oblačila, trenerji pa - odvisno od športa. Košarkarski so tako vselej v obleki, rokometni skoraj vedno v trenirki, velika večina nogometnih trenerjev prav tako vodi v elegantnih oblačilih (so tudi izjeme, kot je na primer portugalski selektor, Brazilec Luis Felipe Scolari, ki je zaradi svojega temperamentnega vodenja vselej v trenirki in športnih copatih)...

Še bolj izpiljen stil imajo športniki v Združenih državah Amerike, prvi, ki so močno zaostrili pravila oblačenja, pa so bili predstavniki košarkarske lige NBA. Prepovedi številnih modnih okraskov in popularnih oblačil hip-hopovske kulture so med drugim izzvali ogorčenje predvsem s strani temnopoltih igralcev. Nekateri so šli celo tako daleč, da so vodilne ljudi lige označili za rasiste, drugi so vse skupaj sprejeli z razumevanjem, tretji pa so bili z uvedbo celo zelo zadovoljni, saj se po njihovem mnenju s tem kaže tudi visoka stopnja razvitosti njihovega športa. Iz lige NBA prihaja tudi verjetno največji "šminker" med trenerji v vseh športih - Pat Riley. Sedanji prvi mož Miamija, ki je lani osvojil tudi naslov prvakov, je znan po svoji bogati zbirki kravat, gangsterskemu videzu z nazaj "polizanimi" lasmi in prijateljstvu z modnim kreatorjem Giorgijem Armanijem, čigar obleke vselej nosi na tekmah, enkrat pa je kot maneken nastopil celo na njegovi predstavitvi novih modelov.