FED je objavil, da bo gospodarska rast v ZDA, ki za Evropo predstavlja največji izvozni trg, rasla normalno, brez nevarnosti previsoke inflacije. Zadnji rezultati rasti bruto domačega proizvoda so pokazali, da je gospodarstvo zraslo več, kot je pričakoval trg, medtem ko je bila inflacija umirjena, kar so najboljše okoliščine za delniške trge. Ta teden so prav tako zaznamovale pozitivne objave dobičkov družb Deutsche Bank, Rio Tinta in Shella.

Delnice družbe Mittal Steel, največje proizvajalke jekla, so dosegle rekord na podlagi pozitivnih rezultatov ameriškega jeklarja Steel Dynamics. Investitorji so očitno špekulirali, da bo tudi Mittal pozitivno presenetil. Steel Dynamics, peti največji proizvajalec jekla v ZDA, je objavil, da je dobiček v zadnjem četrtletju zrasel za 68 odstotkov, predvsem zaradi povpraševanja gradbenega sektorja. Delnice Mittala so lani pri tržni kapitalizaciji pridobile 43 odstotkov. Lani so se tudi združili z Arselorom in nastal je jeklar, trikrat večji kot njihov največji konkurent.

Družba Ericsson AB, največja proizvajalka brezžičnih mrež, je z objavo napovedi rasti industrije za prihodnje leto razočarala investitorje, zaradi česar so imele delnice največji dnevni padec v zadnjih devetih mesecih. Ericsson je napovedal manjšo rast sektorja, v katerem posluje, kot je bila pričakovana. Poleg tega se je bruto marža znižala s 44,2 v letu pred tem na 41,8 odstotka. Čeprav so bili dobički višji, kot je pričakoval trg, so vseeno prevladovale pesimistične napovedi glede gibanja cene delnice.