Tako je bilo pri najemanju helikopterjev za nujno medicinsko pomoč, na odškodnino mariborski škofiji so morali pristati, ker bi cerkev drugače zaradi zavlačevanja prejšnje vlade pri vračanju premoženja iztožila še večjo, tudi za nakup oklepnikov se je odločila prejšnja oblast, ta je zdaj le izvedla razpis, pri čemer je obrambni minister morda res dajal različne izjave, a to ni nič nezakonitega, je prepričan Janša.

Očitke Milana M. Cvikla o različnih številkah, denimo o predvidenih javnih izdatkih v državnem proračunu in v vladnem programu stabilnosti je predsednik vlade zavrnil, češ da Cviklovi podatki, tako kot tisti v zdaj ne več tajnih papirjih Banke Slovenije, niso verodostojni. Gospodarsko stanje nikoli ni bilo tako dobro, kot je zdaj, tudi zaradi rasti bruto družbenega proizvoda se pokojnine v naslednjih letih ne bodo zniževale, ampak rasle, prispevne stopnje se ne bodo zvišale.

Cilj njegove vlade, da zniža javno porabo z 47,7 na 45,7 odstotka BDP, bo zagotovo uresničen, je Janez Janša med drugim povedal Jožefu Horvatu iz NSi, ki ga je prosil za oceno stanja v državi. Poslancu SNS Zmagu Jelinčiču je obljubil pisni odgovor o podelitvi slovenskega državljanstva "pretepaškemu Egipčanu" in še nekaterim ter na drugi po Jelinčičevem mnenju neupravičeni zavrnitvi Ukrajinki in drugim.