Ko se je zakulisna zgodba začela odvijati, je bil Boštjan Nachbar še mladoleten, zato je pogodbo sklenil njegov oče kot zakoniti zastopnik, ob nastopu polnoletnosti pa so dolgovi prešli na pleča odličnega košarkarja, ki je pogodbo sprva tudi izpolnjeval. Kot je znano, je Boštjan Nachbar kar hitro zaslovel na košarkarskih igriščih (igral je za Union Olimpijo in italijanski Benetton), tako da je že leta 2002 koroškemu podjetniku Dušanu Lazniku, lastniku računalniškega podjetja Mentis d. o. o., vrnil trikratno vrednost posojila, in sicer 189.000 ameriških dolarjev.

Je bil Boštjan izigran?

Očitno je Boštjan takrat pomislil, da je očetova zgodba, v kateri je bil sam dobesedno izigran, zaključena, vendar se to ni zgodilo. Slovenski reprezentant je v košarki zaslovel, saj je kmalu zaigral v najmočnejši ligi na svetu, ameriški NBA. Leta 2002 so Boštjana na NBA naboru namreč izbrali Houston Rocketsi, zatem je zaigral še za New Orleans Hornetse, danes pa uspešno nastopa v dresu New Jersey Netsov. Logično je, da so v tem obdobju Boštjanovi prihodki skokovito narasli, kar je začutil tudi Laznik in od košarkarja zahteval, da mora pogodbo izpolnjevati do leta 2007.

Laznik zahteva okrog milijon dolarjev

Vlado Nachbar mu je sicer sporočil, da mu je njegov sin že preplačal posojilo in da mu zato ni več dolžan izplačevati deleža od zaslužka. Laznik se s tem ni strinjal in zadevo predal sodišču. Koroški podjetnik sedaj zahteva dogovorjenih 30 odstotkov od vseh Boštjanovih zaslužkov, kar znaša okrog milijon dolarjev.

Na naslednji obravnavi tudi Boštjan

Pred dnevi je tako na glavni obravnavi proti Boštjanu Nachbarju na prostor za priče na slovenjgraškem sodišču sedel njegov oče. Sedaj Vlado Nachbar trdi, da kljub temu, da pogodbe ni preklical, Laznik ni več upravičen do sinovega denarja, saj mu ga je izplačal že trikrat več. "Ko sem Lazniku to povedal, se ni odzval. Kasneje mi je povedal, da bo Boštjana tožil. Z zadevo se ukvarja tudi odvetniška pisarna Senica," pravi Vlado. Na naslednji obravnavi naj bi nastopil tudi vrhunski košarkar.

Oče in sin skupaj tudi v Kopru

Omeniti še velja, da trenutno Vlado Nachbar skrbi kot predsednik za koprski košarkarski klub, ki nastopa v slovenski prvi ligi. Klub je pred dvema letoma kupil ravno njegov sin Boštjan, ki je tudi vložil veliko denarja v ta projekt. Ker Boštjan zaradi prenatrpanega ritma igranja v ligi NBA ne more skrbeti za koprske košarkarje, je prepustil vodenje kluba svojemu očetu. Dodajmo še, da za omenjeni klub nastopa tudi Boštjanov mlajši brat Grega.