Hrvat je užival blagi diuretik, ki pospešuje izgorevanje maščob v telesu. Uporabljajo ga predvsem tekmovalci v tistih športih (boks, judo...), ki želijo izgubiti telesno težo zaradi prehoda v lažjo kategorijo, v nekaterih primerih pa tudi za prikrivanje uživanja močnejših prepovedanih sredstev. Dominiković, igralec španskega kluba Portland San Antonio iz Pamplone, je bil na testu A pozitiven po kontroli, ki jo je tamkajšnja zveza izvedla 20. decembra po polfinalni tekmi pokala Asobal v Leonu. Ker so tako Španci kot Hrvati na SP 2007 med glavnimi kandidati za zlato kolajno, naj bi jih po Kavranovem mnenju tekmeci o izidu testa namerno obvestili z veliko zamudo.

Med izidoma testov A in B ponavadi mine od sedem do deset dni, zato Hrvati nestrpno čakajo drugo diagnozo iz laboratorija v Madridu. Novico o Dominikovićevem grehu je reprezentančni zdravnik Marin Miškulin sporočil na zadnji novinarski konferenci v Zagrebu tik pred odhodom na SP. Povzročila je šok, osumljeni rokometaš pa seveda ni mogel odpotovati v Nemčijo. "Imam čisto vest. Namerno nisem vzel ničesar. Nisem kriv," je s solzami v očeh izjavil Davor Dominiković. Namesto da bi bil med potniki v letalu za Nemčijo, je lahko le na pot pospremil soigralce in nosečo ženo (rodila naj bi čez dva meseca), ki se je vrnila v Pamplono.

Hrvaška zveza je nekaj dni po novici iz Madrida sporočila izvide dopinškega testiranja, ki ga je med reprezentančnimi pripravami v Poreču opravila posebna komisija hrvaškega olimpijskega odbora. Vzorci vseh devetih naključno izbranih rokometašev (med njimi je bil tudi Dominiković) so bili negativni, so sporočili iz laboratorija na Dunaju, kar pa ne igra posebne vloge. "Dominiković lahko zaigra za Hrvaško na SP le, če bo tudi drugi test iz Madrida negativen. Izvid z Dunaja pri tem nima nobene vrednosti in pomena," opozarja Hans Holdhaus, prvi človek protidopinške komisije pri Mednarodni rokometni zvezi (IHF).

Da morebiti res nekaj smrdi, nakazujejo različne izjave vpletenih. Kavran zatrjuje, da so več dni zapored skušali priti v telefonski stik z ljudmi na španski zvezi, a niso uspeli priklicati nikogar. Jose Ignacio San Miguel, predsednik Portlanda San Antonia, krivdo vali na hrvaško stran: "Španska zveza bi morala obvestiti Dominikovića, da je pozitiven, a to ni bilo mogoče, ker je bil na Hrvaškem in nedosegljiv. Hrvaška zveza pa je za rezultate testa izvedela šele, ko ji je to povedal sam igralec."