Mario Jardel, eden najboljši Brazilcev, ki so v zadnjem desetletju igrali v Evropi, bo kariero nadaljeval na Cipru. 33-letni napadalec se je za petmesečno sodelovanje dogovoril s klubom Anorthosis iz Famaguste, katerega član je tudi standarden slovenski reprezentant Anton Žlogar, pred časom pa je njegov dres nosil še Amir Karič.

Če bodo Ciprčani z Jardelom zadovoljni, bodo sodelovanje podaljšali še za 12 mesecev. "Prišel sem zabijat gole in osvojit naslov prvaka. Do konca sezone želim doseči vsaj deset zadetkov! Vem, da vodstvo kluba in navijači pričakujejo veliko, toda preizkušnje se ne bojim," je po prihodu na sončni otok povedal Jardel, ki je imel v preteklosti kar nekaj težav. Ko se je ločeval z ženo, je hodil k psihiatru, mediji pa so namigovali, da naj bi bil tudi zasvojen z drogo in alkoholom.

Brazilec je sicer kar dvakrat postal najboljši strelec evropskih državnih prvenstev, njegova zvezda pa je najbolj sijala, ko je bil član Porta. Takrat je tvoril izredno navezo z nekdanjim slovenskim reprezentantom Zlatkom Zahovičem, kasneje pa je zamenjal še številne klube. V Turčiji je bil član Galatasaraya, v Italiji je igral za Ancono, v Anglijo ga je povabil Bolton, nosil je dres argentinskega kluba Newell's Old Boys, navijači Porta so mu zamerili prestop v lizbonski Sporting, bil je tudi v Španiji pri Alavesu... Nazadnje je igral za Beiro Mar iz portugalske lige, kjer pa so bili njegovi zadetki prej izjema kot pravilo.