Gre za delež, ki ga je sredi novembra lani Infond Holding prodal NKBM, sedaj pa je ta romal nazaj k družbam Pivovarne Laško. V Radenski, ki je bila do nedavna celo največji lastnik Infond Holdinga, kakršno koli povezanost poslov ostro zanikajo.

Glede na to, da je NKBM delež, kot trdi, prodala z dobičkom, je mogoče sklepati, da so s tem poravnali tudi nekatere medsebojne račune iz preteklosti.

Spomnimo namreč, da sta KBM Infond in NKBM pred časom prodala skupno skoraj petino Infond Holdinga AC Kapitalu, ki naj bi delnice po mnenju poznavalcev hranil za vodilne v Pivovarni Laško. Družbi Kolonel, za katero naj bi prav tako stali vodilni iz Pivovarne Laško, pa sta omenjeni družbi prodali tudi slabo petino Centra naložb (nekdanji Infond Holding 1). Po drugi strani pa je Radenska pred kratkim NKBM po nizki ceni prodala petino Infond ID 1, ki ga je NKBM tudi prevzela. Da je bila ponujena cena 5,02 evra za delnico Infond ID 1 nizka, priča tudi podatek, da sta prevzemno ponudbo NKBM sprejela le dva delničarja, ki sta imela v lasti za okoli 400 evrov delnic.

Pri tem še dodajmo, da Center Naložbe in Infond Holding skupaj obvladujeta kar 36,3 odstotka Pivovarne Laško in naj bi pri konsolidaciji njenega lastništva odigrala ključno vlogo, pri konsolidaciji njunega lastništva pa je imela pomembno vlogo tudi NKBM in njen KBM Infond.

matjaz.polanic@dnevnik.si