Prevaljčani so bili v minuli sezoni zaradi dveh neodigranih tekem izključeni iz lige, z veliko mero neresnosti pa so se lotili tudi dvoboja z ekipo, ki je v vseh slovenskih ligah še edina neporažena. Na tekmo je prišlo le šest igralcev Prevalj, v zadnjih minutah so bili zaradi osebnih napak na parketu zgolj še trije in Mariborčani so zavestno začeli lov na stotico in hkrati še najvišji seštevek točk na katerikoli tekmi slovenskega državnega prvenstva. Želja se jim je delno izpolnila v zadnjem napadu, ko so zadeli za končni izid 162:61. V zadnji četrtini so številčno premoč v kombinaciji s presingom in dvojnim pokrivanjem nasprotnih igralcev udejanili s kar 49 doseženimi točkami, med strelce pa se je vpisala celotna ekipa.

Mariborčani so novinci v članski konkurenci, potem ko je bil njihov predsednik in v veliki meri tudi trener Mario Primorac (leta 1989 je v Zagrebu z reprezentanco nekdanje države osvojil naslov evropskega prvaka) v minulih petih letih osredotočen izključno na delo z mlajšimi rodovi. Na Prevaljah je bilo tako v ekipi kar sedem mladincev in povrhu še kadetski reprezentant Marko Vranjkovič, ki je bil z 28 točkami tudi prvi strelec tekme, medtem ko je za domače igral tudi že skoraj 50-letni Gvido Lužnik.

S trimestno razliko je nazadnje pred slabim letom zmagala ženska ekipa Merkur (v Sežani s 140:35), v moški konkurenci pa Postojna v sezoni 2003/04, ko je v povratni pokalni tekmi v Vipavi slavila s 150:49.