Poleti se bo 34-letnik poslovil od Evrope, spakiral kovčke in odšel v Savdsko Arabijo. Toda da so sklenili posel, so se morali predstavniki kluba Al Ittihad, za katerega igra tudi Milenko Ačimovič, pošteno nagarati.

Organizirali so celo tiskovno konferenco, na kateri naj bi se Figo predstavil v dresu svojega bodočega kluba, toda mož švedske manekenke Helen Svedin in oče treh hčerk (Daniela, Martina in Stella) je Arabce potegnil za nos. Številne televizijske kamere so ga zaman čakale in zdelo se je, da bo prestop padel v vodo. Toda nekaj ur kasneje si je le vzel toliko časa, da je v roke prijel rumeno-črni dres in sklenil dogovor, s katerim bo zaslužil skoraj 5 milijonov evrov v letu dni.

Nekdanji portugalski reprezentant se je opekel že prvič, ko se je odločil, da bo zamenjal okolje. Ko je bil še član Sportinga, je podpisal pogodbo tako z Juventusom kot tudi s Parmo. Nato je pokazal jezik obema in odšel v Barcelono. Tam je postal idol navijačev, kapetan moštva in zvezdnik v pravem pomenu besede. Kljub temu ga je zvok denarja spravil s tirnic in ga odpeljal v - madridski Real, ki je z naskokom največji rival Barcelone. "Niti slučajno ne grem nikamor! Obožujem Katalonijo, to je moj klub, za katerega bom igral do konca kariere," je govoril Luis Figo, nato pa podpisal za Real. Navijači Barcelone so ga označili za Judeža, postavili so spletno stran z naslovom AntiFigo.com, ko se je na štadion Nou Camp vrnil v dresu kraljevega kluba, so mu vzklikali Pesetero (prodana duša), s tribun je na zelenico priletela celo odrezana prašičja glava! Le ko se je iz Reala preselil k Interju, ni ničesar zapletel...

Kljub temu seveda ni prav nobenega dvoma, da se bo Figo, ko bo končal s kariero, v zgodovino vpisal kot eden najboljših nogometašev vseh časov. Toda nato se bo poslovil od nogometa. "Nočem biti trener, tudi menedžersko delo me ne zanima. Postal bom podjetnik, zanimajo me predvsem hotelirstvo, nepremičnine in moda, najbolj pa sta mi všeč dekoracija in arhitektura," pravi Figo, ki je v preteklosti že bil poslovnež. Skupaj z rojakom Carlosom Queirozom, pomočnikom trenerja pri Manchestru Unitedu, je imel v lasti dirkaško moštvo A1 Team Portugal, ki pa je bilo pri življenju le eno sezono, čeprav ni dosegalo slabih rezultatov.