Kadoič bo nadzoroval

"V naši projektno dogovorjeni koaliciji, o čemer bomo kmalu podpisali ustrezen dokument, bodo sodelovali še Mladi za Kranj," je včeraj povedal župan Perne. Dodal je, da ima tudi podporo NSi, kar je potrdil strankin predsednik Janez Jereb, podobno kot Jože Lombar, predsednik Stranke za razvoj KS, ki je prav tako namenila podporo županu Pernetu. Glasovanje o odborih mestnega sveta je samo potrdilo, da lahko župan računa na več kot 23 glasov, kolikor jih je potrebnih za spreminjanje poslovnika in statuta, kar mestnemu svetu v prejšnjem mandatu ni uspelo.

Pravilo je, da ima največja opozicijska stranka predsednika nadzornega odbora, in SD so predlagali bivšega podžupana, Štefana Kadoiča. Predlog je bil sprejet ob pomislekih, da bo posredno lahko nadzoroval tudi svoje delo v prejšnjem mandatu. Med pomembnimi odbori velja omeniti predsedovanje državne sekretarke na ministrstvu za finance Alenke Bratušek (LDS) odboru za finance. Do zdaj je bilo to rezervirano za Alojza Potočnika, kar samo potrjuje njegovo kandidaturo za podžupana občine. Darko Jarc (SDS) sicer ni potrdil, da bo podžupanski položaj, rezerviran za njegovo stranko, tudi v resnici prevzel, vendar tega ni niti zanikal.

Spremembe aktov do marca

Dva ključna odbora - za prostorsko urejanje in za gospodarstvo - bosta vodila Janez Jereb (NSi) in Darko Jarc (SDS), odbor za družbene dejavnosti pa Nada Mihajlovič iz SD. Do marca naj bi mestni svet opravil tudi potrebne spremembe ključnih aktov, župan pa bo imel čas še za morebitno prevetritev uprave, kjer ostaja vršilka dolžnosti direktorice Tatjana Hudobivnik.