Po strankinem statutu se namreč članska lista zamrzne s tistim dnem, ko je sklican zbor. V enem samem dnevu je eden od agitatorjev tako prinesel oziroma prinesla vpisne liste za več kot četrtino vseh novih članov, ki so se stranki pridružili v zadnjega pol leta.

Predsednik mestne LDS Slavko Slak, ki je že pred volitvami napovedal, da bo odstopil, je poudaril, da je takšno novačenje članov, s katerim bi si ena od strani na zboru članov zagotovila dovolj glasov, na žalost že stara praksa: "Bolj kot vsebina je spet pomembno to, da imaš vsaj en glas več kot nasprotnik. Menim, da imajo člani naše stranke že dovolj vsega, presedajo jim prepiri, radi bi v miru delali."

Poslanec LDS in kandidat za novega predsednika mestne LDS dr. Pavle Gantar je vidno slabe volje dejal: "Slišal sem za takšne akcije, vendar se s tem ne ukvarjam. Že so se pokazale kot škodljive, zato jim seveda nasprotujem. Vsekakor to ni dobro. Stranka in člani morajo sami spoznati, za kaj gre."

Mestna LDS je že dolgo časa na vsaj dveh ostro ločenih bregovih. Eni in drugi so v preteklosti s podobnimi akcijami, poimenovanimi kombi revolucije, z novimi člani, organizirano pripeljanimi na zbore, želeli podpreti to ali ono linijo v stranki. Tokrat bi lahko glede na pobudnike akcije sklepali, da želijo s "kombi člani" podpreti tiste kandidate, ki so v minulih mesecih ostro kritizirali delo mestne LDS in napisali več javnih pisem in zahtev. Ker pa sta nam predsedniška kandidata Gantar in Milan M. Cvikl zatrdila, da o tem ne vesta ničesar in da metodo obsojata, je tokratna "akcija" očitno namenjena predvsem neizvolitvi kogar koli, ki ga podpira republiško vodstvo LDS.