Jankovič je razrešitev predlagal zaradi neutemeljene podražitve uporabe parkirišč, do katere je prišlo kljub zahtevi, da zaradi uvedbe evra ne sme priti do neupravičenih podražitev storitev za Ljubljančane, so sporočili z ljubljanske občine.

Za razrešitev so soglasno glasovali vsi člani sveta ustanoviteljev, za vršilko dolžnosti direktorice Parkirišča pa so imenovali Zdenko Grozde.

Župan priznal napačno parkiranje

Župan je priznal, da je na Mačkovi ulici res parkiral brez dovolilnice, obenem pa je poudaril, da je parkiral na svojem lastnem oštevilčenem prostoru. Redarko, ki mu je na vozilo nataknila lisice, je pozneje poklical k sebi in jo vprašal, če je šlo pri lisičenju njegovega avta za „hec“.Več o tej temi ni želel povedati.

Na področju parkiranja se obetajo spremembe

Povedal pa je, da se mu lisice ne zdijo primeren način sankcioniranja napačnega parkiranja. Sam bi namesto lisic namreč veliko raje videl „položnice in pajke.“ Spremembe pa se obetajo tudi pri samih parkirninah. Janković pravi, da bodo spremenili cene parkiranja, tako da bo cena za dve uri parkiranja znašala 200 tolarjev, vsaka dodatna ura pa bo cenejša.

Župan ne želi avtomobilov v mestnem središču

Obenem je tudi izrazil željo, da bi ljudje, ki prihajajo v prestolnico z avtomobilom, čim več parkirali izven mestnega središča, na obrobju Ljubljane, na primer na Dolgem mostu.