V predlagani odredbi so kot razlogi, zaradi katerih bi jo bilo treba sprejeti, navedene spremenjene razmere na parkiriščih in uvedba evra, v bistvu pa gre za podražitve.

Na včerajšnji tiskovni konferenci je na veliko presenečenje novinarjev župan Zoran Janković, ki je, kot rečeno, podpisal predlagani dražji cenik, poskrbel za preobrat. Izjavil je namreč, da bodo v ponedeljek vložili amandma, saj je proti podražitvam parkiranja... Ali župan ob podpisu ni prebral gradiva ali ga niso opozorili, da so zaokrožene cene v resnici podražitve, ali pa je bila odredba pripravljena drugače, kot so se dogovorili.

Župan je napovedal spremembe v drugem tarifnem razredu, tako da bodo cene nižje tam, kjer je bila zaokrožitev navzgor neupravičena: "Amandma bo vseboval spremembe tudi glede sistema 'parkiraj in se pelji', ko s plačilom poceni celodnevnega parkiranja voznik dobi tudi dva žetona za prevoz z javnim mestnim prevozom. Naša želja je, da se promet v središču mesta razbremeni, zato si bomo še naprej prizadevali, da bi čim več tistih, ki prihajajo v mesto, avtomobile parkiralo na Dolgem mostu. Cilj ljubljanskih parkirišč ni ustvarjanje dobička, ampak skrb za čim več poceni parkirišč."

Gorazd Gorkič, pooblaščenec za vodenje oddelka za gospodarske javne službe in promet, ki je pripravil gradivo, je povedal le, da so odredbo pripravljali po ustaljenem postopku. Na vprašanja, ali župana ni opozoril, da gre za podražitve, ali mu je bilo naročeno, da predlaga višje cene, in ali se je župan prej strinjal s predlaganim gradivom, pa ni želel odgovarjati. Napotil nas je po pisne odgovore na službo za odnose z javnostmi...

Zoran Janković je potrdil, da bodo zaradi širitve pokopališča Žale preselili družine, ki živijo na območju med Koželjevo in Tomačevsko cesto. Gre za barakarsko naselje, v katerem živijo predvsem Romi. Župan je poudaril: "To je projekt, ki ne bo uresničen čez noč, zagotovo pa bodo strokovnjaki pri iskanju nadomestne lokacije upoštevali življenjski slog Romov."