Za četrtek je sicer napovedana nova seja upravnega odbora, na kateri naj bi za športnega direktorja potrdili Jureta Zdovca, vodilni možje pa medtem zatrjujejo, da drugih večjih sprememb ne bo prinesla.

A je vse več takih, ki menijo, da so spremembe nujne in to v prvi vrsti na vodilnih položajih, saj je jasno, da je direktor Matjaž Tavčar že zdavnaj izgubil zaupanje vseh neposredno vpletenih strani. Sponzorji pogodb ne podpisujejo, temveč kvečjemu dajejo prazne obljube, še manj resno pa ga jemljejo igralci. Kako tudi ne, ko pa se direktor tudi v najtežjih trenutkih, na primer po evroligaškem porazu z Joventutom, veselo smeje in v garderobi medtem, ko novinarji zbirajo izjave povsem potrtih igralcev, na ves glas udarja žogo ob tla in mimogrede izusti še kakšno neprimerno... Ali pa neokusno, sicer res v šali, izjavi, da bo od ponedeljka naprej tudi sam štrajkal, ker ni prejel plače... Ali pa ko je po tekmi z Zagrebom v prostoru VIP ob kozarcu piva tako glasen (in med drugim znova udarja žogo ob tla), da se igralci, ko zapuščajo garderobo, za hip ustavijo, kot da ne morejo verjeti svojim očem, se spogledajo in le odkimajo... Ali pa ko v minuli sezoni na gostovanju v Atenah (pri moštvu AEK), ko je nekatere igralce na večerjo povabil Jaka Lakovič, ki je takrat igral v Panathinaikosu, enemu izmed igralcev pošlje sporočilo SMS, če rabijo družbo... Ali pa ko, znova kar prek sporočila SMS, košarkarja sprašuje, če ga zanima sodelovanje za naslednjo sezono...

Še huje je, da direktorja ne jemljejo resno niti pri potencialnih sponzorjih. Le kako si drugače razlagati, da vodilni operativec ljubljanskega evroligaša že nekaj mesecev stalno ponavlja, da so obljubljene nove in nove pogodbe, podpiše pa le eno na tri mesece. "Tisti, ki dajo denar, naj tudi vodijo klub," medtem poudarjajo vsi, ki so zainteresirani za rešitev ljubljanskega kluba, od župana Zorana Jankovića do podpredsednika Milana Medveda in novega člana upravnega odbora Dimitrija Kovačiča.

Zmeda je tudi v Tavčarjevih odnosih z igralci. Ivica Jurković naj denarja tako ne bi dobil zaradi tega, ker so zamenjali številke na njegovem računu, Sašu Ožboltu naj bi zdaj kar naenkrat želeli poravnati dolgove iz leta 2001, ko je bila njegova plača nekajkrat nižja, šele potem so se pripravljeni pogovarjati o sedanji. Denarja direktorju, ki je dolg kluba poglobil za dodatnih 200 milijonov tolarjev, potencialni vlagatelji ne nameravajo dati v upravljanje. Sam pa tudi trmasto zavrača možnost odstopa, čeprav bi to najverjetneje sprožilo plaz pozitivnih sprememb. "Če pride kdo z denarjem, se rade volje umaknemo," medtem pravijo v Tivoliju. Igralci pa pravijo: "Naj se vodstvo končno izjasni, ali ima rešitev za klub. Če je nima, naj svoj položaj prepusti drugim."