Priložnostna tribuna je bila polna, po vzdušju sodeč pa v Sloveniji ne manjka ljubiteljev boksa, ki so poskrbeli, da je državno prvenstvo zadišalo po spektakularnih dvobojih v slogu borb med največjimi svetovnimi zvezdniki.

Da bi si po vzoru Mikea Tysona za nedeljsko kosilo kdo zaželel nasprotnikovega ušesa, ni bilo zaznati, in čeprav nihče izmed tekmovalcev ni deloval niti približno tako krvoločno kot ameriški zvezdnik, borbenosti in ostrih udarcev ni manjkalo, nekateri pa so imeli to smolo, da so jih tekmeci močno premikastili, tako da buške verjetno še vedno niso zaceljene. Manjkalo ni niti krvi, ki je pricurljala iz nosu tekmovalca, a kot zatrjujejo boksarji, zaradi tega zamere po dvoboju ni nikoli, pa čeprav se v ringu borita dva dobra prijatelja, kot sta Borut Slapnik in Gregor Lovišček iz Slovenske Bistrice, ki sta se pomerila v finalu kategorije do 91 kilogramov.

"Ne glede s kom se boriš, do nasprotnika ne smeš biti nikoli prizanesljiv, ne smeš mu nuditi miloščine, saj se ti sicer to hitro maščuje s porazom," je boksarsko filozofijo pojasnil najboljši slovenski amaterski boksar Robert Kramberger, ki se ni podal v ring, ker ni bilo junaka, ki bi se upal pomeriti z njim.

Prireditev, ki je zagotovo prispevala k popularizaciji boksa v slovenski javnosti, a imela črno piko zaradi sodniškega škandala, je ob robu spremljal tudi najboljši slovenski profesionalni boksar Dejan Zavec.