Skrivnost je v tehnologiji RSS (really simple syndication), ki omogoča, da si vsak s programsko opremo in povezavo na splet, ki pri mobilnih telefonih poteka preko protokola GPRS ali/in UMTS, lahko novice iz domačih in tujih krajev dostavi kar na svoj mobilni telefon.

Najprej potrebujete primeren program, ki bo znal prikazovati novice v formatu RSS. Za branje Dnevnika na mobilnem telefonu si tako naložite Mini Opero, brezplačen in kakovosten brskalnih po spletu za mobilne telefone.

Po inštalaciji na mobilni telefon program poženite in vtipkajte spletni naslov Dnevnika (http://www.dnevnik.si). Ko vas program vpraša o dovoljenju za komuniciranje s spletom, izberite DA in počakajte, da se vam na telefon naloži naša spletna stran.

Ko se vam bo spletna stran naložila, boste v zgornjem levem kotu opazili oranžno ikono, poleg nje pa napis Dnevnik. Če na to ikono kliknete, se vam odprejo novice iz naslovnice, v zgornjem levem kotu pa piše „Subscribe“. Če nato še enkrat kliknete, ste se ravnokar naročili na spletne novice iz prve strani Dnevnik.si, ki jih boste brezplačno dobivali na vaš mobilni telefon.

Če se želite naročiti le na novice iz posamezne kategorije (npr. Poslovni dnevnik) je postopek podoben. Vtipkati morate samo spletni naslov kategorije in ponoviti postopek iz zgornjega odstavka. Tako boste lahko prebirali samo Poslovni dnevnik ali katerokoli drugo kategorijo na našem portalu. Seveda pa se lahko naročite na vse kategorije in imate tako pregled nad celotnim dogajanjem v svetu, Sloveniji, športu, kulturi, tehnologijah, vozilih, neverjetnih dogodkih in estradi.

Spletni naslovi posameznih kategorij so:

Slovenija - http://www.dnevnik.si/novice/slovenija
Svet - http://www.dnevnik.si/novice/svet
Šport - http://www.dnevnik.si/novice/sport
Pop/kultura - http://www.dnevnik.si/novice/kultura
Znanost in tehnologije - http://www.dnevnik.si/novice/tehnologije
Svet vozil - http://www.dnevnik.si/novice/svetvozil
(ne)Verjetno - http://www.dnevnik.si/novice/neverjetno
E-strada - http://www.dnevnik.si/novice/e-strada
Poslovni Dnevnik - http://www.dnevnik.si/novice/poslovni_dnevnik

V primeru, da se pri brskanju pojavijo kakršnekoli težave, pa nam pišite in skupaj bomo našli rešitev.