V izboru Slovenca leta 1988 je največ glasov zbral Janez Stanovnik pred Milanom Kučanom, Jožetom Smoletom, Matejo Svet in Ivanom Krambergerjem.

Milan Kučan, Milan Kučan in spet Milan Kučan

Slovenec leta 1989 je postal Milan Kučan in slavnostna razglasitev je bila na Vrhniki. Za njim so se uvrstili: Janez Drnovšek, Janez Stanovnik, Ivan Kramberger in Jože Smole.

Nedeljski dnevnik je z veleprireditvijo gostoval na Vrhniki tudi leta 1991 in Slovenec leta 1990 je postal Milan Kučan. Največ glasov so prejeli še dr. Janez Drnovšek, Lojze Peterle, Ivan Kramberger in dr. Alojzij Šuštar.

Leto se je obrnilo, Milan Kučan je postal še tretjič Slovenec leta, tokrat leta 1991, in sicer pred dr. Janezom Drnovškom, Jelkom Kacinom, Janezom Janšo in dr. Dimitrijem Ruplom, veleprireditev pa smo prestavili v Domžale.

Med zmagovalci leta 1992 se je med prvo peterico pojavilo prvo žensko ime, saj je Miša Molk zasedla četrto mesto, Slovenec leta 1992 je postal Milan Kučan, sledili pa so mu Janez Drnovšek, Zmago Jelinčič in na petem mestu Jelko Kacin.

Tudi leta 1993 je največ vabil na kosilo prejel Milan Kučan, drugi najbolj zaželeni gost je bil Janez Janša, sledili pa so Miša Molk, dr. Janez Drnovšek in na petem mestu Jure Košir.

Lestvica zanjo in lestvica zanj

Leta 1994 je uredništvo Nedeljskega dnevnika prvič izbralo častnega Slovenca leta, in sicer Mirka Lebarja, športnika brez nog, Slovenec leta 1994 je bil Milan Kučan, ki so mu sledili Janez Janša, dr. Janez Drnovšek, Jure Košir in Miša Molk. Sklepna prireditev z razglasitvijo je januarja leta 1995 našla nov domicil v Športni dvorani Litija in odtlej vsak januar gostuje v tem kraju.

Naslednje leto smo lestvico razdelili na moški in ženski del in par leta 1995 sta postala Brigita Bukovec in Milan Kučan.

Tudi leta 1996 so bralci izbirali naj moške in ženske in Slovenka leta 1996 je postala ponovno Brigita Bukovec, ki sta ji sledili Štefka Kučan in Danica Simšič. Na moški lestvici so največ vabil na kosilo prejeli Milan Kučan, Leon Štukelj in dr. Janez Drnovšek, Leonu Štuklju pa smo namenili tudi naslov častnega Slovenca leta 1996.

Slavko Avsenik je krojil slovenske melodije desetletja in zato mu je Nedeljski dnevnik namenil naslov častnega Slovenca leta 1997, Slovenka leta pa je že tretjič zapored postala Brigita Bukovec, medtem ko je na moški lestvici največ glasov dobil Milan Kučan.

Politiki, estradniki, pevci …

Komisijo, ki je leta 1998 izbirala najbolj popularnega Slovenca leta, je vodil Milan Kučan, zato bralci niso mogli glasovati zanj. Največ glasov in naslov Slovenca leta 1998 je prejel dr. Janez Drnovšek, na lestvici pa so mu sledili Štefka Kučan, Adi Smolar, Janez Janša in Brigita Bukovec. Naslov častnega Slovenca leta 1998 je prejel Lojze Slak.

Slovenec leta 1999 je ponovno postal Milan Kučan, na drugem mestu mu je sledil alpinist Tomaž Humar, za njim pa so se razvrstili Adi Smolar, Slavko Avsenik in dr. Janez Drnovšek.

Slovenec leta 2000 je postal ekstremni smučar Davo Karničar, Milan Kučan je zasedel drugo mesto, sledili pa so jima dr. Janez Drnovšek, Borut Pahor, Štefka Kučan in Rajmond Debevec. Bralci Nedeljskega dnevnika so izbirali tudi Slovenca desetletja in prepričljivo je zmagal predsednik Milan Kučan tik pred dr. Janezom Drnovškom, Davom Karničarjem in Janezom Janšo.

Največ glasov in povabil na kosilo je leta 2001 prejel Srečko Katanec, drugi je bil Milan Kučan in na tretje mesto se je zavihtela Vida Žebot.

Leta 2002 je spet slavil Milan Kučan in drugo mesto je z odločno prednostjo pred tretjeuvrščeno Barbaro Brezigar zasedel sedanji predsednik države dr. Janez Drnovšek.

Tudi za leto 2003 smo izbrali častnega Slovenca in ta naslov je pripadel Vilku Avseniku, na lestvici povabil na kosilo pa so slavili: Milan Kučan, Borut Pahor in Anton Rop.

Priljubljeni nadškof

Naslov Slovenca leta 2004 je romal v roke nadškofa Alojza Urana, drugi najbolj priljubljeni Slovenec je bil evropski poslanec in predsednik ZLSD Borut Pahor, tretja je bila dramska umetnica Nataša Tič Raljan, "šele" četrti je bil bivši predsednik Milan Kučan, častna Slovenka leta pa je postala paraplegičarka, igralka namiznega tenisa in nosilka zlate kolajne s paraolimpijade v Atenah Mateja Pintar.

Na osemnajstem izboru Slovenca leta je postala častna Slovenka leta 2005 Mojca Senčar, največ povabil na kosilo pa so spet prejeli Milan Kučan, dr. Janez Drnovšek in Janez Janša.

Pred nami je devetnajsti izbor Slovenca leta in na vas bralcih je, da se odločite, komu boste namenili svoj glas in simbolično, tako kot v vseh teh letih, najbolj toplo družinsko povabilo na kosilo.