Aljančič je namreč hokejistom obljubil premije, ki jih jim nato ni mogel izplačati. Danes je Aljančič že v "pokoju", hokejisti znova v drugem kakovostnem razredu svetovnega prvenstva, HZS pa ima novega predsednika. To je postal Damjan Mihevc, sicer predsednik nadzornega sveta zavarovalnice Triglav, ki ga brez dvoma čaka izredno zahtevna naloga. Ne zgolj zaradi tega, ker bi bil morebiten neuspeh Slovenije na svetovnem prvenstvu divizije II pred svojimi gledalci v Ljubljani in neuvrstitev nazaj med elito popoln polom, pač pa tudi zato, ker klubski hokej - z izjemo Jeseničanov - poka po šivih. Kljub temu Mihevc verjame, da vse le ni tako črno.

"V naših dolgoročnih načrtih je sestaviti močno državno prvenstvo, v katerem ne bodo le derbiji dveh ali treh klubov, temveč bo ta baza veliko širša," je po imenovanju na mesto predsednika povedal poslovnež, ki mu je pred odhodom veliko nasvetov, kako se znajti v hokejskem svetu, podelil prav njegov predhodnik Aljančič. "Zavedati se moramo realnosti. Slovenija je država z vsega dvema milijonoma prebivalcev, zato tudi hokejistov ne more biti prav veliko. Poleg tega je problem tudi infrastruktura. Toda če bi uspeli vsaj v vseh velikih mestih zgraditi po eno hokejsko dvorano in imeti v vsaki po dve moštvi, ki bi se lahko enakovredno kosali z ostalimi, bi bilo odlično. To pa je nekakšen dolgoročni cilj, ki ga želimo doseči."

Da takšen načrt ni mogoče uresničiti kar čez noč, se novi prvi mož HZS zaveda. "V športu se menjavajo generacije in brez široke baze mladih prej ali slej zmanjka tudi igralcev v članskih moštvih. Eden od temeljev delovanja zveze bo delati na mladih generacijah, članom pa zagotoviti stabilne razmere, v katerih bodo lahko uspešno delali," se podi v mislih Mihevca, ki je že večkrat tudi sporočil, da tako visokih premij, kot so bile v času Aljančičevega predsednikovanja, za igranje v reprezentančnem dresu ne bo več. Zagovarja namreč tezo, da je igranje v majici z državnim grbom predvsem čast, ne pa posel, v katerem bi se mastno zaslužilo. "Nagrade brez dvoma bodo, vsekakor pa ne tako visoke kot doslej," zaključuje Mihevc.