"V zadnjih nekaj letih je v Ljubljani zrastlo kar nekaj velikih športnih objektov, namenjenih le badmintonu. V vsakem od teh najdemo 10 do 15 igrišč. Ljudje se običajno odločajo za celoletne ali sezonske karte, čedalje več osnovnih in srednjih šol vključuje badminton v svoj učni načrt pri športni vzgoji, tako da se mladi seznanijo z osnovami tega športa. Morda mnogo od njih prav zato za svojo tedensko rekreacijo izbere badminton," je svoj pogled na priljubljenost športa s pernato žogico predstavila Maja Tvrdy, ki pravi, da je bistvena odlika badmintona ta, da se s tem športom lahko ukvarja kdorkoli, kljub temu, da je zelo kompleksen šport, ki od igralca zahteva čim boljšo koordinacijo, hitrost, eksplozivnost, natančnost in splošno vzdržljivost.

Badminton je, na prvi pogled, precej lahek šport. Vendar podrobnejši pogled razodene, da temu ni tako, še posebej, če si želite biti v njem dobri. Ste vedeli morda, da je badminton, kot profesionalni šport, najhitrejša igra z loparjem na svetu? Pri najboljših igralcih dosega žogica hitrosti tudi preko 300 kilometrov na uro. Je pa zagotovo eden izmed športov, ki so prijazni do začetnika. Lopar je lahek in dopušča precej nepravilnih gibov, ki bi jih težji, denimo, teniški, kaznoval s poškodbo. Badminton je igra, pri kateri lahko igralci že od samega začetka uspešno tekmujejo med seboj in sprva ne terja veliko motoričnih sposobnosti in telesne moči. Začetki bodo nekoliko okorni, a kmalu ljudje "začutijo" žogo in igra steče brez težav. Žoga bo ostajala dalj časa v igri, igralci pa se bodo več gibali in opravili kakovosten aerobni trening.

"V osnovni šoli sem poleg badmintona trenirala tudi tenis in namizni tenis. Na koncu sem se odločila za badminton, saj se mi je zdel daleč najbolj zanimiv od vseh športov, v katerih sem se udejstvovala," pa je Maja, ki po kriterijih MOK trenutno izpolnjuje kvalifikacije za nastop na OI 2008 v Pekingu, pojasnila svojo odločitev za šport.

Ker je badminton cenovno ugoden šport, saj najem igrišča stane nekje od 1300 do 2000 tolarjev na uro, lopar pride nekje med 5000 in 35.000 tolarji, igrate ga lahko umirjeno, zmerno ali pa izrazito dinamično, z nič, malo ali veliko znanja, pri čemer so udarci lahko hitri in močni ali pa jih skoraj ni - prav zato in zaradi dejstva, da je badminton idealna vadba za vsakega, odlična rekreacija za mlade in starejše, je morda skrajni čas, da svojo zadnjo plat odlepite od udobnega fotelja in se... začnete gibati.