Vse kaže, da nadzorniki zato čakajo na petek, da vidijo, kaj se bo zgodilo v hiši in bodo šele nato sprejeli kakšne ukrepe.

Predsednik nadzornega sveta Gorazd Humar se včeraj najprej ni oglašal po telefonu, nato pa ga je kar izključil. Drugi nadzorniki za dajanje izjav niso pristojni, direktor Sergej Škrlj pa nam ni hotel povedati niti tega, kakšne poslovne rezultate je podjetje doseglo ob devetmesečju. To le pritrjuje domnevam, da je položaj zelo kritičen. Po naših informacijah ima družba letos že 60 milijonov tolarjev izgube, čeprav bi morala v skladu s poslovnim načrtom poslovati z dobičkom. Zato nadzorniki vse bolj dvomijo o odločitvi, da so Primorske novice postale dnevnik.

Tino Mamič z dogajanjem na seji nadzornega sveta ni bil seznanjen, zavrnil pa je očitke, da podjetje ne dosega pričakovanih rezultatov zaradi slabe vsebine časopisa. "Odkar sem odgovorni urednik, smo povečali storilnost novinarjev za 15 odstotkov, povečali smo število strani, kolportaža raste. Se pravi, da je vsebina časopisa boljša," pojasnjuje Mamič. Zatrjuje, da tudi razmere v hiši niso tako slabe, kot želijo prikazati nekateri posamezniki, in zavrača trditve, da posega v članke in jih cenzurira. O pritožbah zaradi domnevnega cenzuriranja prispevkov so se včeraj po naših informacijah pogovarjali tudi nadzorniki, prav tako kot o razprtijah med direktorjem in odgovornim urednikom. Namige, da se z direktorjem ne razumeta, Mamič zanika: "Direktorja podpiram pri njegovem delu. Kakšen odnos pa ima on do mene, morate vprašati njega," pravi Mamič in priznava, da je nekoliko nenavadno, da je direktor vprašal aktiv novinarjev za mnenje o njegovem dosedanjem delu.