Po njegovih besedah se je nekaj podobnega zgodilo že med volilno kampanjo, ko naj bi Pečanova zatrjevala, da se Klokočovnik izogiba različnih soočenj. Grad je razložil, da tega niso razumeli, saj niso zavrnili nobenega soočenja. Po njegovih besedah gre za sistem "zlaži se in nekaj naredi, potem pa krivdo pripiši drugemu". Grad je odločno zavrnil, da bi dogodek z molotovkama pripravili njihovi volivci, hkrati pa je vse pozval k strpnosti in miru ter na distanciranje od dejanj, ki bi spodbujala nasilje.

Poročali smo, da so ponoči neznanci iz avtomobila na sedež stranke SD v Izoli odvrgli dve molotovki. Nihče ni bil poškodovan, nastala pa je gmotna škoda. Predsedstvo SD bo že jutri popoldne zasedalo v Ljubljani, kot prvo točko pa bo obravnavalo današnje dogajanje v Izoli.

Oblasti domnevajo, da so napadi povezani s poražencem volitev, Tomislavom Klokočovnikom, saj so se po Kopru že včeraj pojavili plakati "SD beži, Breda gori!". Policija zadevo še preiskuje.

Izolska občinska komisija je včeraj po večurnem odločanju kot neutemeljen zavrnila ugovor Tomislava Klokočovnika. »V postopku volitev v Izoli niso bile ugotovljene takšne nepravilnosti, ki bi lahko vplivale na izid glasovanja,« je povedal predsednik izolske komisije Mojmir Suhar. Povedal je še, da na to tako tesen izid nima vpliva.

Tako je Breda Pečan pred svojim protikandidatom ohranila prednost dveh glasov in zatorej ostaja županja. Štab Tomislava Klokočovnika je že napovedal pritožbo na občinski svet, uporabili pa bodo vsa možna pravna sredstva.

Odziv Boruta Pahorja

Predsednik stranke Borut Pahor pa je glede dogajanj v Izoli v sporočilu za javnost zapisal, da je sam v stalnem stiku z lokalnimi voditelji stranke v slovenski Istri. Njegovo izrecno navodilo je, naj storijo vse za umiritev stvari. Bistveno je ohraniti trezno presojo in preudarnost, na nestrpnost pa ni mogoče odgovoriti drugače kot z mirnim in razumnim obnašanjem. Pahor pričakuje, da bodo k temu prispevale tudi vse pristojne ustanove pravne države.

Pritožba na občinski svet

Naslednji korak kandidata za izolskega župana Tomislava Klokočovnika (Izola je naša) bo pritožba na odločitev občinske volilne komisije (OVK) na občinski svet. Darko Grad je razložil, da ne bodo dovolili, da bi se še dogajale krivice, na katere so začeli opozarjati prav s stranko Izola je naša. Pečanovi in njenemu štabu pa je sporočil, da nepravilnosti ne bodo nikoli več izvajali neopazno.

Grad je še dodal, da "je predsednik OVK v sredo lagal, ko je glede volišča v Maliji povedal, da je bilo OVK vrnjeno enako število glasovnic, kot so jih poslali". Grad je prepričan, da je ena glasovnica (dvojezična) manjkala, kar naj bi po zapisniku tudi ugotovili.