Lep primer je Ana Kurnikova, ki je bolj kot na račun teniškega znanja z lepoto prišla do slave in ameriških zelencev, medtem ko ji po podobni, a športno uspešnejši poti, sledi Marija Šarapova. Rusinji sta si pot med zvezde utrli z lepoto, nekateri drugi pa so po vsem svetu postali znani zaradi svojih življenjskih sopotnic oziroma sopotnikov.

V teniškem svetu za najbolj slaven par veljata Steffi Graf in Andre Agassi, med tiste, ki so si precej publicitete pridobili zaradi soproge, pa je tudi nekdanji ameriški metalec krogle C. J. Hunter. Ta se je leta 1998 poročil z Marion Jones, ki je na olimpijskih igrah v Sydneyju osvojila pet kolajn (tri zlate in dve bronasti). Njuna romanca se je začela na fakulteti v Severni Karolini, ko je Marion Jones trenirala pod vodstvom sedem let starejšega Hunterja.

Na veliko presenečenje vseh je med njima vzplamtela ljubezenska iskra, zaradi katere je moral Hunter zapustiti univerzo, ker zveze med učenci in trenerji niso dovoljene. Ker sta si atleta po značaju in videzu precej različna - Jonesova je vedno veljala za prijazno in simpatično, Hunterja pa so ljudje največkrat primerjali z zajetnim grobijanom -, so si zlobni jeziki naslov za njuno ljubezensko zgodbo sposodili pri znameniti pravljici Lepotica in zver. "Na besede ljudi in zapise v časopisih se ne ozirava, saj veva, da sva ustvarjena drug za drugega," je v časih največje zakonske sreče pripovedovala Marion.

A ljubezen se je začela ohlajati, ko so Hunterja tik pred olimpijskimi igrami leta 2000 v Sydneyju ujeli na dopinškem testu. Leta 2001 sta tako zvezo prekinila in se leto kasneje ločila, Marion pa se je zatekla k šprinterskemu kolegu Timu Montgomeryju, s katerim ima triletnega sina Tima mlajšega. A pretresi v življenju Marion Jones so se nadaljevali. Razširile so se obtožbe, da je vpletena v razvpiti dopinški škandal BALCO, pri tem pa je bil najbolj glasen Hunter, ki je trdil, da je videl, kako si je njegova nekdanja žena v žilo vbrizgala steroide. Nekdanji obetavni košarkarici kljub obtožbam niso nikoli dokazali jemanja nedovoljenih poživil. Drugače je bilo z Montgomeryjem, ki so mu decembra leta 2005 zaradi zlorabe dopinga prisodili dveletno prepoved nastopanja, kmalu potem pa je oznanil, da je njegove kariere konec.