Ljubljanski župani Jože Strgar, Dimitrij Rupel, Viktorija Potočnik in Danica Simšič namreč v šestnajstih letih zemljišč, ki jih je občina kupila leta 1989, niso uspeli vpisati v zemljiško knjigo. Njihove napake so lani izkoristili dediči prejšnjega lastnika, ki so se v zemljiško knjigo vpisali in nato kot lastniki zaprli dostop do proge. To pa pomeni, da se morajo kajakaši zaradi napak mestnih oblasti pred vsako tekmo z dediči dogovoriti in jim plačati uporabo parkirišča ter dostop do proge čez most.

Tacen, ki že skoraj sedemdeset let gosti kajakaške tekme, bi moral prihodnje leto organizirati tekmo za svetovni pokal. A če se težave z zemljišči do konca leta ne bodo rešile, bodo morali tekmo odpovedati ali jo preseliti v Solkan, tako kot svetovno prvenstvo v slalomu leta 2010, je napovedal Jelenc. Ker se jim mudi, so se obrnili na ljubljanske županske kandidate. Rešitve težav so predlagali le trije: Zoran Dernovšek, Zoran Janković in Janez Sodržnik. Vsi se strinjajo, da se je treba z dediči najprej poskušati dogovoriti. Prav tako pa vsi verjamejo, da tribun in elektrarne ob progi, ki so še v denacionalizacijskem postopku, ne bodo vrnili v naravi. Če pa se bo to zgodilo, se bodo poskušali z upravičenci dogovoriti za dolgoročni najem ali odkup.

Ena od dedinj včeraj težav ni želela komentirati, saj po njenem mnenju vse pove zapis v zemljiški knjigi. Na MOL pa tudi niso odgovorili na vprašanje, kaj so naredili, da bi rešili težave kajakašev. Nuša Dolgan, načelnica oddelka za zemljišča, je sicer pred mesecem dejala, da težave rešuje, nič pa ni povedala, kdaj jih bo rešila in zakaj na občini zemljišča že prej niso vpisali v zemljiško knjigo.