Osumljenec je dejanje priznal - po umoru, okoli četrte ure zjutraj, se je sam prijavil na kočevski policijski postaji. Kriminalisti so ga pridržali, predvidoma danes ga bodo s kazensko ovadbo izročili preiskovalnemu sodniku.

Vlado in Ajka naj bi se ne dolgo tega spoznala v Veliki Kladuši, kamor je ženin hodil nakupovat. Pred tremi meseci sta se v Bosni tudi poročila, sosedje, ki so nekaj malega povedali o zakoncih, pa so še dejali, da naj bi Vlado za soprogo urejal dokumente za bivanje v Sloveniji oziroma za pridobitev državljanstva. Čeprav so mnenja o značaju domnevnega morilca različna, pa so stanovalci v tem delu Kočevja osupnili nad dogodkom. Hkrati ugibajo, zakaj naj bi Vlado ob svitu segel po hladnem orožju. Je dejanje storil zaradi ljubosumnosti, morda je tisto noč pregloboko pogledal v kozarec? "Si mislite, za soseda smo imeli morilca, ki te nagnjenosti sicer ni kazal," je dodala prestrašena starejša gospa z okna stolpnice.

Isti vhod v pritlična stanovanja (na sliki) z Bajom deli tudi Veselinovičeva družina. Gospodinja Persa o zakoncih govori vse najlepše. Pravi, da prepira med njima ni slišala, tudi usodne noči je bilo vse tiho. Veliko sta hodila na sprehode in nič ni kazalo, da se bo kaj hudega zgodilo.

Sicer je bil domnevni storilec že dvakrat poročen. Prva žena, s katero je imel tri otroke, je umrla leta 1990, z drugo pa sta se razšla lani. "Hudo mi je zaradi tega, kar se je zgodilo tej ženski, čeprav je ne poznam oziroma je nikoli nisem srečala ali videla," je povedala Bajova hčerka Danijela, ki z očetom zaradi osebnih razlogov že dalj časa nima stikov.