Po zakonu morajo poslanci svoje premoženje prijaviti Kosovi protikorupcijski komisiji, Rupar pa niti enega od obeh stanovanj še ni prijavil kot svoje premoženje. Prav ta podatek naj bi bil tudi jedro spora med tabloidom Direkt in Pavlom Ruparjem, kar je pripeljalo do Ruparjeve zadnje afere, ko naj bi v njegovem ljubljanskem stanovanju najprej obračunal z domnevno ljubico in sodelavko Direkta Ksenijo Slak, nato pa se spravil še nad Direktovega fotoreporterja Janija Božiča.

Pavel Rupar je sam priznal, da je lastnik dveh stanovanj, večjega v Kranju in manjšega v Ljubljani, počitniško stanovanje v Fiesi pa šele kupujejo in bo družinsko, uradno pa v lasti Ruparjevega očeta. Nobenega od stanovanj, niti posojil, s katerimi je stanovanja kupil, pa ni prijavil kot del svojega premoženja, kar morajo v skladu z zakonom sicer storiti vsi državni funkcionarji. "Stanovanji nisem prijavil, saj še nista vpisani v zemljiški knjigi. Takoj, ko bo to urejeno, bom prijavil tako obe stanovanji kot tudi posojila," je zagotovil Pavel Rupar, ki obe stanovanji oddaja. Tisto v Ljubljani Kseniji Slak, tisto v Kranju pa prijateljici Stanki Golub. Davčnemu uradu je najemnico v Kranju prijavil šele junija letos, najemnice v Ljubljani pa sploh ne. "V Kranju sem lastnik stanovanja poldrugo leto. Lani oktobra smo se začeli pogovarjati, da bi se vanj naselila Stanka Golub, ne vem natančno, zdi se mi, da se je vselila v začetku leta, pogodbo smo podpisali prvega januarja, ker sem bil vmes v bolnišnici in ker je moj odvetnik na to pozabil, pa sem jo res prijavil šele junija. Najemnice v Ljubljani nisem prijavil, ker mi sploh ni plačevala najemnine, pa tudi sicer sem ji že rekel, naj gre počasi ven," je razložil Pavel Rupar.

S poslančevo razlago, zakaj stanovanj ni prijavil kot del premoženja, pa se nikakor ne strinja predsednik komisije za preprečevanje korupcije Drago Kos: "Naša komisija o Ruparjevih stanovanjih ni bila obveščena. Vpis v zemljiško knjigo ni razlog za to, da stanovanja ne bi bilo treba prijaviti, saj je poslanec postal lastnik tisti hip, ko je podpisal kupoprodajno pogodbo, in bi stanovanje moral prijaviti. Premoženje je sicer treba prijaviti po prejemu zadnje dohodninske odločbe. Če je stanovanje kupil po tem, mu ga še ni treba prijaviti. A vsaj tisto stanovanje v Kranju je kupil že pred letom in pol in bi ga moral prijaviti, kako je s stanovanjem v Ljubljani in lastništvom v Fiesi, pa še preiskujemo," je razložil Drago Kos, ki bo Pavla Ruparja povabil na zaslišanje na eno prihodnjih sej protikorupcijske komisije.

Poslanska skupina SDS se je na Ruparjevo afero in neprijavljena stanovanja odzvala medlo, saj so pojasnili le, da se morajo s kolegom poslancem o zadevi najprej pogovoriti, sicer pa v SDS pričakujejo, da bo pravna država delovala, kar pomeni, da morajo svoje delo, če je res prišlo do kakih nepravilnosti, opraviti za to ustrezne inštitucije.