Po poročanju Radia Slovenija, je Rupar lastnik dveh stanovanj, ki jih ni prijavil Komisiji za preprečevanje korupcije. Kot je prvotno zatrjeval, stanovanj ni prijavil, ker nista vpisani v zemljiško knjigo in dodal, da ima vse papirje notarsko overjene.

Predsednik protikurupcijske komisije Drago Kos pa je dejal, da je najbolj sporno kranjsko stanovanje, ki bi ga Rupar moral prijaviti, ker je znano, da ga je kupil pred septembrom lani, ko je oddal zadnjo dohodninsko odločbo. Zatrdil je tudi, da stanovanje je vpisano v zemljiško knjigo. Ni pa znano, kdaj je kupil ljubljansko stanovanje, je še dodal Kos.

Rupar se je ob tem zagovarjal, da za vpis ni vedel, saj so se z urejanjem papirjev ukvarjali etažni lastniki. Zato dopušča možnost, da je bil vpis v zemljiško knjigo v tem času opravljen. Poudaril je še, da je plačal vse davke in ni nikogar oškodoval.

Komisija za preprečevanje kurupcije, za katero je Rupar izjavil, da je ne jemlje resno, je napovedala, da bodo zoper njega vložili kazensko ovadbo, saj se ob prijavi svojega premoženjskega stanja vsakdo zaveže, da so podatki resnični.

Do razkritja o lasništvu njegovih stanovanj je prišlo po včerajšnjem incidentu v spornem stanovanju, kjer stanuje njegova domnevna ljubimka. Po hudem prepiru je Rupar razbijal po stanovanju, za tem pa naj bi napadel še fotografa časopisa Direkt, ki je prišel na prizorišče.