Podobno razmišlja tudi nekdanji krotilec brzic Fedja Marušič, ki bo ravno danes na torti upihnil 35 svečk, saj bo rojstni dan praznoval prav ob kostanju. "Včeraj zvečer sem nekaj svojih najboljših prijateljev povabil na kostanj. Malo smo poklepetali in popili," je dejal nekdanji reprezentant, ki pa tudi po končani aktivni karieri ostaja zvest vodi in kajaku, saj je sedaj na Kajakaški zvezi Slovenije glavni reprezentančni trener. Fenko, kot ga kličejo prijatelji, pa resnici na ljubo ne mara praznovanj ob rojstnem dnevu. "Ma, to je meni tako odveč," je povedal v tipičnem primorskem dialektu. Da je to res, zgovorno priča podatek, da na rojstne dneve velikokrat pozabi, prav tako pa se tudi težko in s pravo muko odloča, kaj komu podariti.

"Ne vem, ne spomnim se," je Solkanec dejal, ko smo ga pobarali, kateri rojstni dan si je najbolj zapomnil. Katero pa je bilo najlepše darilo, ki se ga je najbolj razveselil? "Eeeem... Ne vem, ne spomnim se," je nekoliko v zadregi, čeprav po dolgotrajnem premisleku ponovil že zgoraj povedano.

"Tudi obdarovanja za novo leto so mi 'mimo'," je še priznal 35-letni ljubitelj turnega smučanja in hribov, ki pa vsako leto zagotovo vestno praznuje vsaj en rojstni dan. "Sin Vid je letos rojstni dan praznoval skupaj s svojimi sošolci in prijatelji na ljubljanskem kajakaškem klubu. Malo so pojedli in popili, potem so s kajaki veslali po Ljubljanici, na koncu pa so se po reki peljali še z ladjo," je razložil in dodal, da starši s praznovanji in darili radi in prepogosto pretiravajo. Pri tem gredo Fedji najbolj na živce praznovanja brez domišljije, v restavracijah s hitro prehrano. Rad bi, da bi si otroci namesto kupljenih raje podarjali izvirna in doma narejena darila.