Trojica je v ligi NBA skupno zbrala 45 sezon, zabeležila 26 nastopov na tekmah All Star in bila 21-krat izbrana v najboljšo peterko lige.

In čeprav gre za sama velika imena, izmed omenjenih eno še posebej izstopa. Gre seveda za Charlesa Barkleyja, člana edinega pravega sanjskega moštva iz leta 1992, enajstkratnega udeleženca tekme All Star, enega izmed štirih košarkarjev v zgodovini lige NBA, ki je v karieri zbral več kot 20.000 točk, 10.000 skokov in 4000 asistenc (ob njem je to uspelo še Kareemu Abdulu-Jabbarju, Wiltu Chamberlainu in Karlu Malonu), in igralca, ki je uradno eden izmed 50 najboljših lige NBA vseh časov.

"To, da ljudje menijo, da sem imel na igro velik vpliv, je nekaj posebnega," je svoj govor ob sprejetju v Hišo slavnih čustveno začel Barkley, se zahvalil vsem, ki so mu pomagali pri njegovi karieri in nato med drugim povedal: "Vedno sem se trudil, kolikor sem se le mogel. Danes, ko vidim posnetke svojih tekem, sem v to še toliko bolj prepričan. Košarkarji hočejo biti v današnjih časih predvsem zvezde in ne toliko veliki igralci. Nas pa je zanimalo le to, kako se bomo izkazali na parketu. Ostale stvari za nas niso bile pomembne."

Dominique Wilkins, ki je bil sicer rojen v Parizu, je umestitev v Hall of Fame pričakoval že lani, potolažen pa je bil šele letos. "Očitno so le uvideli, da spadam sem," je ob tem povedal deveti strelec lige vseh časov (dosegel je 26.668 točk), devetkratni udeleženec tekme vseh zvezd in dvakratni zmagovalec tekmovanja v zabijanju. "Očitno nekateri vendarle razumejo, kaj vse sem dosegel v tej ligi. Barkley, na primer, je bil eden izmed mojih največjih oboževalcev. Vse to je za človeka zelo pomembno. Sicer pa sem prepričan, da je moja kariera zgovorna sama zase. Pa da me ne boste narobe razumeli - vesel in ponosen sem, da sem bil med elito elite sprejet, in to v družbi takšnih človekov in igralcev, kot sta Joe in Charles," je še dodal Wilkins.

Izmed trojice je kot igralec še najmanj izstopal Joe Dumars. A nikakor ne po igralskih kvalitetah, temveč po tem, da je bil pač vselej tih in hvaležen igralec, ki se je prilagodil moštvu, mu ogromno prispeval in ni silil v ospredje. Tiho je sprejel tudi svojo nagrado, medtem ko sta bila precej bolj v ospredju Barkley in Wilkins.

"Hvaležen sem in počaščen, kot verjetno vsi, ki so bili in bodo na mojem mestu. Rad bi poudaril le to, da mi brez soigralcev ne bi uspelo. Načina, po katerem bi si človek to lahko priigral sam, ni. Zato se na tem mestu vsem, ki so mi pri moji karieri pomagali, še enkrat zahvaljujem, pa čeprav sem vsem že poslal pisma in verjemite mi, da mi je vzelo kar nekaj časa, preden sem izbrskal naslove vsakega posameznika, ki si zasluži moje zahvale," je povedal dvakratni prvak lige NBA.

Poleg Barkleya, Wilkinsa in Dumarsa so v hišo slavnih sprejeli še italijanskega trenerja Sandra Gambo, ameriškega trenerja ženske študentske reprezentance Gena Auriemmio in funkcionarja Dava Gavitta.