Včeraj okoli 11. ure je 34-letni italijanski državljan s svojim motornim kolesom peljal po cesti od Kanala proti Tolminu. V bližini kraja Čiginj je prehitro pripeljal na cestni odsek, kjer je hitrost zaradi vboklin omejena na 60 kilometrov na uro, zato je izgubil oblast nad motorjem in padel po cesti. Reševalci so ga zaradi hudih poškodb prepeljali v šempetrsko bolnišnico, kjer je malo po 13. uri zaradi posledic nesreče umrl.

Istega dne je občan v dopoldanskih urah v kraju Velika Kostrevnica blizu Litije ob cesti opazil truplo neznanega moškega. Policisti, ki so prihiteli na kraj nezgode, so ugotovili, da gre za 46-letnega domačina, ki je v soboto zvečer pešačil proti domu. Med tem ga je očitno dohitel neznani voznik motornega vozila in trčil vanj. Po nesreči je brezvestnež pobegnil s kraja dogodka, domačin pa je na prizorišču trčenja podlegel poškodbam. Možje postave so včeraj ves dan preiskovali okoliščine tragičnega dogodka, povzročitelja nesreče pa so pozno popoldne le izsledili na območju Litije. 41-letnega domačina, ki je vozil preblizu desnega roba ceste, zdaj čaka kazenska ovadba zaradi dveh kaznivih dejanj. Odgovarjal bo zaradi povzročitve prometne nesreče pa tudi zato, ker ponesrečencu ni pomagal, s čimer bi mu morda lahko rešil življenje.

Predvčerajšnjim okoli 14. ure je smrt kosila na regionalni cesti med Škofjo Loko in Gorenjo vasjo. 21-letna voznica avtomobila iz Žirov je takrat v bližini naselja Zminec zavijala levo čez cesto na parkirišče stanovanjske hiše. Pri tem je zaprla pot 22-letnemu motoristu iz Zgornje Luše, ki je pripeljal iz smeri Škofje Loke. Mladenič je silovito trčil v zadnji bočni del avtomobila in se pri tem tako hudo ranil, da mu ni bilo več pomoči.

Najbolj tragična prometna nesreča pa se je zgodila v zgodnjih jutranjih urah v soboto v bližini Lenarta. Okoli 3.30 je 22-letni voznik osebnega avtomobila iz Gornje Radgone skupaj s 24-letnim sopotnikom iz istega kraja peljal po cesti od Lenarta proti Spodnji Ščavnici. Zunaj naselja Ihova je začel prehitevati pred seboj vozeči tovornjak, v istem trenutku pa mu je nasproti pravilno pripeljal 50-letni voznik tovornjaka s pripeto cisterno. Vozili sta silovito trčili, pri tem pa sta se mladeniča, ki sta bila v osebnem avtomobilu, tako hudo poškodovala, da sta umrla na kraju nesreče. Njuni trupli so iz zverižene pločevine izvlekli šele gasilci iz Gornje Radgone. Na srečo je bila cisterna, namenjena prevozu goriva, prazna, sicer bi bile posledice lahko še veliko hujše.

Še vedno se za življenje bori 41-letni motorist iz okolice Izole, ki je predvčerajšnjim malo pred 15. uro vozil po glavni cesti od Bivja proti Rižani. Pri odcepu za Dekane mu je pot nenadoma zaprl 85-letni italijanski državljan iz Trsta, ki je z manjšim motornim trikolesnim vozilom prečkal cesto. V trčenju se je motorist hudo poškodoval, reševalci pa so ga odpeljali v izolsko bolnišnico. Kot nam je uspelo izvedeti, je zaradi hudih ran kar 14 ur ležal na operacijski mizi, njegovo življenje pa še visi na nitki.

Najbolj tragična prometna nesreča se je zgodila v zgodnjih sobotnih jutranjih urah v bližini Lenarta, v zveriženi pločevini sta izgubila življenje voznik in sopotnik v osebnem avtu. Foto: Janko Rath/Večer