Leta so mu prizanesla, tako njemu kot njegovemu glasu, ki je iz leta v leto šarmantnejši. Julio Iglesias je zagotovo ime, ki že samo po sebi pove dovolj.

V svoji karieri je prodal preko 250 milijonov plošč, kar ga uvršča med najuspešnejše izvajalce v zgodovini svetovne glasbene scene. Prejel je 2600 zlatih in/ali platinastih plošč, v 41. leten glasbene udejstvovanju pa je objavil 80 albumov, od katerih je približno polovica studijskih. Poleg vsega tega je dobil kar lepo zavidljivo lepo število glasbenih nagrad, med njimi pa se je znašlo tudi kar nekaj Grammyjev.

Nič posebnega, boste rekli, pa vendar bo njegove poslušalce navsezadnje presenetil izbor pesmi in način, na katerega jih je priredil.

Počasna in nekoliko žalostna uspešnica Perryja Coma 'It's Impossible' je tokrat nekoliko bolj razpoloženjska. Dve klasiki Foreignerjev, 'I Want to Know What Love Is' in 'Waiting for a Girl Like You', sta slišati drugače kot 'le' dve tipični ženski baladi. Čeprav še vedno čustveni in nežni, pa vendarle dajeta vtis dveh popolnoma novih pesmi. Podobno lahko trdimo v primeru pesmi Richarda Marxa 'Right Here Waiting' in 'Drive' skupine The Cars, ki sploh ne zvenita kot obrabljeni radijski klasiki, pač pa kot novi vroči popevki, prežeti z značilno Juliovo interpretacijo. Starejši uspešnici 'This Guy's in Love with You' in 'The Most Beautiful Girl' pa še vedno šibita kolena in vzbujata pravo romantično razpoloženje, katerega mojster je seveda ravno Julio Iglesias.