"Mi si prizadevamo, da bi čim prej pridobili začasno uporabno dovoljenje. Sicer pa smo izpolnili vse pogoje," je ob predstavitvi novega hotela z vodnim parkom na posebno Dnevnikovo vprašanje včeraj odgovoril generalni direktor Term Čatež Borut Mokrovič . A na upravni enoti v Kopru pravijo malce drugače. Načelnik Danijel Kaučič je povedal, da uporabnega dovoljenja še niso izdali zato, ker je komisija za tehnične preglede v objektu odkrila pomanjkljivosti in nepravilnosti, ki jih mora naložbenik odpraviti.

"Kaj natančno je narobe, ne bi znal povedati. Pri tako velikih kompleksih je skoraj pravilo, da prvič ne gre brez odkritih napak pri tehničnem pregledu. Nekatere pomanjkljivosti so Terme menda že odpravile, vendar komisija še noče dati soglasja za izdajo uporabnega dovoljenja. To pomeni, da naložbenik na lastno pest odpira hotel in bazenski kompleks, kar je pri večjih projektih pri nas že postalo slovenska folklora," je včeraj povedal Kaučič. Mokrovič pa je na novinarski konferenci nezadovoljen ugotovil, da so do cilja korakali predolgo, saj je vse skupaj trajalo skoraj tri leta.

V Aquapark hotelu Žusterna, kot je uradno ime hotela, je 115 dvoposteljnih sob, ena suita in en apartma. V paviljonu je za skupine mladih in za program šole v naravi namenjenih šestnajst sob z 48 posteljami. "Žusterna je kompleks, ki smo ga namenili veliki množici ljudi, zato nismo želeli pretiravati z razkošjem. Imamo vse, da se bodo gostje dobro počutili, ponujamo odprte in zaprte bazene, nadgradnja vsega pa so rimsko-irske kopeli, ki postajajo stalnica v naših hotelih," je včeraj povedal izvršni direktor hotelov Andrej Šprajc .

Notranji del vodnega parka vključuje bazen za športnike in treninge, bazene s toboganom, igrami, podvodnimi masažami, tri whirlpoole in otroški bazen z igrali. Na strehi garažne hiše, kjer bo prostora za 140 avtomobilov, se razprostira prvi bazen z valovi na slovenski obali, bazen s podvodnimi masažami in otroški bazen z igrali.

"Žusterna je po mojem mnenju velik prispevek k našemu turizmu. Moja vizija je, da se turizem začne v Kopru in nadaljuje proti Izoli in Piranu," je včeraj še povedal Borut Mokrovič, ki je povedal, da je naložba vredna okoli dve milijardi tolarjev. V hotelu bo zaposlenih od 50 do 60 delavcev, vodila pa ga bo Mojca Kačinari. Ali bo Aquapark hotel Žusterna, ki je trenutno brez uporabnega dovoljenja, do nadaljnjega obratoval, morajo odločiti pristojni inšpektorji, ki so, kot kaže praksa, pri velikih podjetjih prevečkrat preveč popustljivi.

Na strehi garažne hiše je tudi otroški bazen z igrali.