"Na Savskem otoku želimo zgraditi center, kot ga Gorenjska nima. To pomeni prireditveni, poslovni, trgovski center, ki bo priložnost ne samo za Kranj, ampak za vso pokrajino. Seveda pa to pomeni temeljiti zasuk v razmišljanjih. Sedanje objekte nameravamo podreti, saj so povsem neprimerni za bolj ambiciozne in sodobne načrte. Čeprav je še težko govoriti o številkah, smo izračunali, da bi za uresničenje načrtov potrebovali okoli osem milijard tolarjev, kar bi seveda pomenilo eno največjih naložb v pokrajini," je dejal o načrtih Živil predsednik uprave delniške družbe Branko Remic , sicer tudi mestni svetnik iz vrst LDS.

Prav zaradi razmerij moči v mestnem svetu lahko pričakujemo, da bodo svetniki prižgali zeleno luč za spremembe, saj bodo s tem sejmišče lahko začeli urejati tudi prostorsko. Svetniki so že dobili gradivo, v katerem so opredeljene ekološke in druge prostorske zahteve in prav lahko se zgodi, da bo Gorenjski sejem postal "gorenjski BTC". Ob tem ne gre pozabiti na načrte dveh drugih veletrgovcev (Merkur in Mercator) na Primskovem, kjer so pogoji za gradnjo prav tako odlični, cena zemljišč pa dosega astronomsko višino. Tudi Merkur in Mercator sta že najavila gradnjo velikih trgovskih centrov, saj trenutno namreč Kranj kot edino večje mesto takega centra sploh nima.

"Naš center bo ponujal mnogo več kot zgolj nakupe, tudi razne oblike zabave, ohranili bomo tudi sejmarsko dejavnost," je dejal o prihodnosti Gorenjskega sejma Branko Remic. Staro sejmišče bo tako naredilo velik korak naprej, saj so očitno v Živilih odločeni, da posodobijo dosedanjo ponudbo. Tako bi se tudi gorenjska prestolnica približala Ljubljani, Mariboru, Celju, Kopru ...