Prva postaja je bila dirka za Zlato čelado v Lendavi, kjer se je vse skupaj, po sicer odličnem dirkanju, zaradi dežja zaključilo po 12. vožnji, glavno lovoriko pa si je po zmagi v žrebu (zaradi enakega števila točk) prislužil Matej Žagar. Zaupal nam je, da ga takšna stvar še bolj vznemiri kot dirka, zato je bil zmage še toliko bolj vesel. Pa tudi zlate čelade še ni imel v svoji vitrini.

Malo spanja, veliko čiščenja blata z opreme ter motorjev in že čez nekaj ur so se najboljši slovenski vozniki ponovno srečali na štadionu Ilirije v Zgornji Šiški, kjer so se že tretjič letos udarili za točke državnega prvenstva posameznikov. Gre seveda za prvenstvo, v katerem se skupaj s Slovenci merijo še najboljši dirkači iz Avstrije in Hrvaške in je tako vse skupaj še bolj zanimivo. Če ostanemo pri rdeči niti tega vikenda, torej vremenu, se je le-to v Ljubljani pokazalo v vsej širini, saj smo v nekaj urah doživeli vse: od pripekajočega sonca do naliva, ki je počasi mejil že na vesoljni potop. Prav voda je bila kriva, da je bila tudi ta dirka prekinjena. Tokrat Žagar ni bil tako navdušen kot dan poprej v Lendavi, saj ga je njegov večni tekmec na tem nivoju, Krčan Izak Šantej, v njunem medsebojnem dvoboju premagal in bil tako do dežja edini nepremagan v konkurenci. Za Dorija, kot ga kličejo prijatelji, je bil to srečen dan, saj je v svoji karieri doslej nanizal že osem naslovov državnega podprvaka, veliki met pa mu ni uspel še nikoli. Žagar, ki je izgubil le točko, je moral s še tremi tekmeci tokrat ponovno seči v klobuk s številkami, da so fantje z žrebom določili vrstni red in dosežene točke v prvenstvu po tej prekinjeni dirki. In če je še dan prej Žagar imel srečo, ga je tokrat popolnoma zapustila. Izvlekel je namreč peto mesto, kar je pomenilo primerno majhno bero točk v skupnem seštevku in celo to, da Šantej sedaj pred njim vodi v točkovanju za eno točko. Nič kaj več sreče pa ni imel niti drugi član AMTK Ljubljana Jernej Kolenko, saj je na svojem listku zagledal številko 4, tako domači klub ni imel na stopničkah nobenega od svojih matadorjev.

Fantje so se tako lahko podobno kot gledalci tolažili v pogledih na izjemno lepe štartne deklice, imenovane miss Frklje, ki že vrsto let skrbijo za nežnejši del ljubljanskih dirk, videli pa smo jih tudi že na najvišjem nivoju slovenskega spidveja, dirki za veliko nagrado Slovenije, ki je vsako leto vrhunec spidvejske sezone v Krškem.