Igralci obeh ekip so oblečeni v svoje drese - na sebi imajo hlačke in majice enakih barv. Navadno so majice oštevilčene, vsaka številka pa razkriva igralno mesto tistega, ki jo nosi. Igralci na istih igralnih mestih nosijo vedno enake številke na dresih. Igralci s številkami od 1 do 8 so igralci skrama, od 11 do 15 pa igralci linije. Številki 9 in 10 sta vezna igralca, vendar prvega navadno štejemo k skramu, drugega pa k liniji. Moštvo tako sestavljajo: igralci skrama oziroma prva linija (številke 1, 2 in 3), igralca druge linije oziroma skakalca (4 in 5), igralci tretje linije (6, 7, 8), vmesna igralca (9, 10), igralci linije, torej krilna igralca (11, 14), centra (12, 13) in branilec (15).

Na tekmah so dovoljene menjave. Teh je lahko sedem in so dokončne. Obstajajo pa tudi začasne menjave zaradi krvi na igrišču.

Igralci imajo na nogah športno obutev, ki mora imeti na podplatu čepe. Ti morajo odgovarjati standardu, biti morajo čvrsto pritrjeni in nikoli ne smejo biti daljši od 1,8 centimetra. Igralci se pri igri lahko zaščitijo, a zaščitna oprema ni obvezna in vsak igralec jo uporabi po lastni presoji. Izbirajo lahko med čelado (narejena iz pene in ni trda), ščitnikom za zobe, ščitniki za ramena (iz enakega materiala kot čelada), ščitniki za moda in ščitnikom za golenico. Sodnik igralcu lahko ukaže, naj zamenja ali odstrani katerikoli del opreme, ki bi lahko poškodoval nasprotnika ali igralca samega (prstani, neprimerni ščitniki in čelade).