Na mariborskem okrožnem sodišču se je včeraj končalo sojenje 22-letnemu Bogdanu Milošiču, ki mu je obtožnica očitala povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, ker je v nedeljo, 8. avgusta 1999, okrog 5.10 s svojim avtomobilom renault clio drvel skozi središče Slovenske Bistrice in ga je zato v blagem levem ovinku zaneslo v vogal hiše. Avtomobil je bil popolnoma uničen, v razbitinah pa so umrli trije Bogdanovi sopotniki: takrat komaj 16-letna Tomaž Zidovnik in Boštjan Kralj ter le leto dni starejši Armin Jaušovec, vsi so bili iz Leskovca pri Pragerskem. Milošič, ki je po poklicu policist, se je čudežno izvlekel skoraj nepoškodovan iz razbitin clia in v šoku odtaval v domov v Češnjevec, kjer se je oblečen le v spodnje perilo skril na podstrešju.

Na zadnji dan sojenja Milošiču je tričlanski sodni senat, ki mu predseduje sodnica Maša Butenko, poslušal pričevanja sodnih izvedencev medicinske in cestnoprometne stroke. Patolog Milan Krajnc je sodišču predstavil svoje izvedensko mnenje, v katerem je ocenil, da je obtoženi vozil vinjen. "Na njegove šoferske sposobnosti pa je tudi negativno vplivalo dejstvo, da je vozil po neprespani noči," je še ocenil Krajnc. Mladeniči so se namreč tistega usodnega dne v zgodnjih jutranjih urah vračali domov iz diskoteke v Slovenskih Konjicah.

Izvedenec cestnoprometne stroke Franc Jakopič pa je prisotnim v dvorani, v kateri so bili tudi starši žrtev nesreče, povedal: "Milošič je v ovinek pripeljal prehitro, saj zagotovo ni vozil manj kot 140 kilometrov na uro. Usodni ovinek bi kljub zanašanju lahko speljal, če šofer ne bi naredil napake: začel je namreč zavirati, kar je bila v tistem trenutku najslabša možna reakcija." Zagovoru obtoženega, da naj bi mu nekdo od sopotnikov med vožnjo skozi nesrečni ovinek zategnil ročno zavoro, je Jakopič oporekal, saj zavorne sledi tega ne dokazujejo. Sodni senat je nekaj minut pa poldnevu razglasil (nepravnomočno) sodbo. Milošiča je obsodil na tri leta in pol zapora ter mu odvzel vozniško dovoljenje za dobo treh let. Senat ni sledil obtožnici, da je obtoženi vozil pod vplivom alkohola, pač pa je verjel Milošiču, da je na podstrešju, kamor se je po nesreči zavlekel, spil steklenico vina.

Obtoženi, ki je ves proces tiho presedel s sključenimi rameni in pogledom v tla, se na obsodbo ni opazno odzval, številni svojci pokojnih mladeničev pa ob branju obsodbe niso mogli zadržati solza.