"V minuli zimi sva končno oba uspešno povezala poslovno-marketinški študij in smučanje," pravi Jernej Bukovec ,nekdaj član SD Dolomiti, ki je na desetih študentskih tekmah po okriljem mednarodne smučarske zveze dosegel svoje doslej najboljše FIS točke (okrog 30) v slalomu in bil običajno pri vrhu med svojimi tekmeci. "Na univerzi so z najim nastopanjem zelo zadovoljni in sva oproščena plačevanja letne šolnine, ki je 7 tisoč dolarjev ter dobivava mesečno še okrog 250 dolarjev štipendije," pojasnjuje Petra Svet, nekdaj članica Olimpije in Radovljice. "V naši univerzitetni ekipi za alpsko smučanje nas je enajst, pet fantov in šest deklet, tujca sva le midva. Je pa v nordijskem delu ekipe precej Skandinavcev, predvsem Norvežanov. Interes univerze za ekipni uspeh je zato tolikšen, ker načrtujejo, da je z uspešno promocijo laže `prodajati` študijske `usluge`, če je ustanova uspešna s svojimi študenti na športnem področju. Na naši univerzi so sila uspešni tudi košarkarji in še kdo... Nekdaj sta uspešno študirala in smučala tudi Narcisa Šehovič in Uroš Pavlovčič ter še še kdo izmed Slovencev."

"Nekaj več težav imamo sicer z opremo, smučmi in čevlji, ki si jo moramo priskrbeti sami. Pokroviteljev ne smemo imeti, niti ne smemo biti deležni nagrad na tekmovanjih. Tako je pač ameriško pojmovanje študentskega športa," je še povedal Jernej, ki se je tudi pohvalil, da imajo v Salt Lake Cityju sicer imenitne pogoje za treninge v dolgem zimskem obdobju. "Do Park Cityja je vsega 25 minut vožnje, do Deer Valleya, kjer bodo tudi olimpijska tekmovanja prihodnje leto, tudi približno toliko."

- Bosta naša študenta - smučarja zraven tudi pri pripravi olimpijskih tekmovanj?

"Kot prostovoljca se nisva mogla vključiti, ker je bil eden izmed pogojev, da sva na voljo vsaj mesec in pol sredi zime, naju pa čakajo prav takrat tekmovanja," je še dejala Petra.