Na oddelku za urbanizem, ki ga vodi Miran Gajšek, so pojasnili, da morajo, preden se lotijo izdelave lokacijskega načrta, najti podjetje za inženiring, ki bo skrbelo za pripravo zemljišč in izvajanje investicije. Na MOL so se tako odločili zato, ker na 60 hektarjih ne bodo gradili le stanovanj, ampak tudi poslovne prostore, kjer naj bi se zaposlilo 2000 ljudi, osnovno šolo, vrtec in športno infrastrukturo, kar je velik zalogaj.

"Nobena mestna uprava na svetu ne bi bila kos temu projektu," je pomisleke o neučinkoviti ljubljanski mestni upravi zavrnil podžupan Miloš Pavlica in dodal, da so tudi preostale velike soseske v Ljubljani, kot sta na primer BS3 in Trg komandanta Staneta, načrtovala zasebna podjetja za inženiring.

Sicer pa sta lani na urbanističnem natečaju za sosesko Nove Stanežiče zmagala Lučka Ažman Momirski in Marco Venturi, ki sta tako že naredila podlago za nov lokacijski načrt. Kdaj bodo tega vsaj začeli pripravljati, na oddelku za urbanizem niso povedali. Znano pa je, da bosta stanovanjsko sosesko gradila Javni stanovanjski sklad MOL in republiški stanovanjski sklad, projekt pa naj bi stal več deset milijard tolarjev. Na MOL se sicer trudijo, da bi k projektu privabili tudi zasebne soinvestitorje, je še povedal Pavlica.