Leta 1991 je prišel v formulo 1 kot mlad, a vseeno dokaj izkušen dirkač, ki na prvi dirki v Belgiji ni vedel povedati Jordanovim mehanikom, kako je pravilno obrnjena nalepka za nemško zastavo. In že takoj je padel v kremplje Flavia Briatoreja, ki ga je prek noči pripeljal v svoje moštvo Benetton, kjer je Schumacher najprej svoj talent dokazal proti bolj izkušenim dirkačem kova Nelson Piquet ali Martin Brundle.

Zgodba novinarja

Zanimiva je zgodba nemškega novinarja, ki je povsem slučajno skupaj s Schumacherjem v ekonomskem razredu iz Nemčije letel v Barcelono, kjer je imel Schumi prva testiranja za Benetton. Schumacher je deloval zelo nebogljeno. Nemški novinar mu je pomagal najeti avtomobil na letališču in mu na zemljevidu Barcelone narisal pot, kje se pride do dirkališča. Danes pa pride Schumacher na stezo s svojim letalom, nemški novinar, kot sam pravi, pa še vedno stoji pred okencem podjetja za izposojo avtomobilov.

Leta 1994 je sledil prvi naslov prvaka s šibkejšim motorjem, a šele potem, ko je s steze zrinil Damona Hilla in ga prehitel za eno točko. Z Briatorejevo pomočjo naj bi, tako ugibajo še danes, moštvo Benetton malce po svoje pripravilo svoj dirkalnik, ki je omogočil, da je Schumacher še enkrat postal prvak, potem pa je v formuli 1 odjeknila prava bomba: Schumacher se kot prvak seli v izredno neorganizirano moštvo Ferrari.

Ferrari

S seboj je potegnil tudi dva ključna človeka pri Benettonu, konstruktorja Roryja Byrna in stratega Rossa Brawna. Vsi trije so s pomočjo vodje moštva Jeana Todta spremenili formulo 1. Ključne odločitve v pravem trenutku, tako na stezi kot v boksih, ter izredno veliko garanja za volanom (znano je, da je Schumacher v teh letih testiral v Maranellu pozno v noč, mehanikom pa ni dovolil tradicionalnega italijanskega počitka za kosilo). Schumacher se je izkazal kot pravi garač z zelo veliko volje, saj takratni Ferrarijev dirkalnik še zdaleč ni bil kos Williamsu ali kasneje McLarnu. A mu je uspelo, korak za korakom so šli proti vrhu in z rdečimi je Schumacher slavil še pet naslovov prvaka. Z enkaj sreče mu lahko letos uspe še osvojitev osmega naslova.