Ta članek seveda ni nastal zaradi rumenih medijev, temveč zmagovalke teniškega turnirja v Združenih državah Amerike. Marija Šarapova se od časa do časa seveda znajde tudi na naslovnicah trič-tračarskih medijev, tokrat pa si je našo pozornost zaslužila zgolj zaradi dobrega vihtenja loparja, s katerim je v kozji rog ugnala prav vse tekmice.

Na Odprtem prvenstvu ZDA je simpatična Rusinja osvojila svoj drugi turnir za grand slam, skupno pa že svojo 13. lovoriko. Poleg simpatičnega pokala je domov odnesla še 1,7 milijona ameriških dolarjev, zato ne čudi, da ima veliko oboževalcev, tudi takšnih, ki se ne potegujejo zgolj za njen avtogram, pač pa tudi še kaj drugega.

Medtem ko je Američan na svet prijokal v vročem Teksasu, je Marička prve korake naredila v ledeno hladni Sibiriji. Lahko bi bilo sicer precej drugače, vendar je na zgodnja leta njenega življenja močno vplivala nesreča v jedrski elektrarni v Černobilu. Pred tem sta njena starša živela v Gomlu v Belorusiji, a sta se tako zelo prestrašila dogodkov v Ukrajini, da sta zbežala v Rusijo, kjer se je v kraju Nyagan naslednje leto Šarapova tudi rodila.

Ker Sibirija ne slovi kot kraj, kjer bi stale številne luksuzne vile, tamkajšnja zemlja pa ni tako draga kot kvadratni metri na Havajih, ne čudi, da je Marija že zdavnaj zapustila rusko stepo in odšla čez Veliko lužo. Oče jo je v ZDA odpeljal, ko ji je bilo vsega devet let, prva leta pa je preživela na Floridi, kjer se je teniških vrlin učila pri slovitem Nicku Bollettieriju. Danes ima Marija Šarapova, ki se lahko pohvali, da je na njenem računu več kot 50 milijonov dolarjev in je po mnenju mnogih najbogatejša športnica na svetu, čudovito vilo na Manhattan Beach v Kaliforniji. Čeprav živi v ZDA, je zadržala ruski potni list in ne skriva, da je sila ponosna na svoje korenine.