Band Panic! of the Disco, ki je na letošnji podelitvi MTV nagrad presenetil stare mačke kot na primer skupino Red Hot Chilli Peppers in vsemogočno zvezdnico Madonno, je nase opozoril komaj leta 2005, ko je s prvencem When A Fever You Can't Sweat Out pristal na priznani ameriški glasbeni lestvici albumov Billboard 200. Od tega trenutka dalje se je mladi skupini, ki se je rodila v luksuznem Las Vegasu, začela pot navzgor. V enem tednu je prodala neverjetnih 10000 albumov, podala se je na turnejo po Severni Ameriki in Veliki Britaniji, širši množici pa so se punkerji prvič predstavili v začetku letošnjega leta na MTV-jevski oddaji TRL s komadom I Write Sins Not Tragedies, s katerim so letos tudi zmagali na podelitvi v New Yorku.

Da so Panic! of the Disco pod močnim vplivom hitro razvijajočega ameriškega EMO punka, govori tudi podatek, da je bend v začetku svojega delovanja preigraval predvsem priredbe kalifornijske skupine Blink 182. Zanimivo, da je bend večino idej pri snemanju svojega prvenca When A Fever You Can't Sweat Out dobil pri priznanem ameriškem pisatelju Chucku Palahniuku, ki je med drugim napisal knjigo Klub golih pesti, znani predvsem po filmu Davida Fincherja, knjiga Invisible Monsters pa je celo postala muza skupine.

Panic! of the Disco, ki so medtem prejeli tudi platinasto nagrado za svoj album When A Fever You Can't Sweat Out, se trenutno nahajajo na turneji po Oceaniji, oktobra pa se bodo v družbi kontroverznega Marilyna Mansona pojavili na albumu glasebnih uspešnic filma Tima Burtona The Nightmare Before Christmas.