James Blunt je prejel nagrado za najboljši moški video za balado You're Beautiful. Letos ni bilo izrazitega zmagovalca kot lani, ko so Green Day pobrali sedem nagrad. Med največjimi poraženci je bila pevka Shakira, ki je bila nominirana za sedem nagrad, prejela pa ni niti enega pomembnejšega priznanja, le nagrado za koreografijo.

Najboljši ženski video je posnela Kelly Clarkson (Because of You), najboljši pop video Pink (Stupid Girls), srebrno priznanje Moonman za najboljši plesni video pa je nepričakovano dobila skupina Pussycat Dolls Feat. Beyonce Knowles se je obuta v črne lakaste škornje in oblečena v životec in dolg plašč predstavila z odlično koreografiranim in z energijo nabitim nastopom; z raperjem Slimom Thugom sta skupaj prevzela nagrado za najboljši R&B video Check on It.

Kalifornijski band AFI je bil nagrajen za najboljši rock video, za Murder. Chamillionaire se je veselil nagrade za najboljši rapovski video, za Ridin, s katerim je med drugim premagal 50 Centa (Window Shopper).